Kit de supravietuire in lumea virtuala

0

Aveti o viata sociala virtuala activa, lumea aceasta va ocupa prea mult timp si va ofera insuficient. Cum facem sa supravietuim si sa iesim nesifonati din aceasta relatie social-virtual-real? E ca un cerc vicios care nu se opreste prea curand. Kit de supravietuire in lumea virtuala:

1.Nu-ti lasa prietenii de pe retelele de socializare sa iti manance tot timpul

Regasirea dupa 10-15 ani a unui coleg de liceu sau scoala generala este un fapt aproape sublim, dar si mai sublim ar fi sa nu va socializati on-line cu el, importanta acestei regasiri consta in intalnirile reale, fata in fata unde va puteti depana amintiri despre diriga si profa de bio in moduri amuzante ce provoaca zambete reale si nu emoticoane.

2.Fa-ti noi prieteni! in lumea reala!!!

E clar ca este mai usor sa te uiti la un display si sa vorbesti cu degetele, dar incearca sa iti aduci aminte cand ai iesit ultima data intr-un bar, parc sau terasa singur sau cu un necunoscut sau semicunoscut? Daca mergi la sala, sau faci niste cursuri gaseste pe cineva care pare pe aceeasi lungime de unda cu tine si intreaba-l/o daca nu vrea sa iasa la un suc dupa.

3.Nu mai reprograma nimic, fa totul la timp!

Conform psihologiei avem nevoie de 6-8 intalniri cu cineva pentru a incepe sa luam in considerare notiunea de prieten. Pentru a-ti crea prieteni noi trebuie sa iesi des cu ei ca sa vezi daca sunteti compatibili, daca iesi o data pe luna…de cate luni ai nevoie pentru a crea o relatie de prietenie conform psihologilor? Astfel ca e important sa nu pierzi vremea on line incearca sa o „pierzi” real.

4. Acorda-ti un timp zilnic doar pentru tine, fara nicio retea de socializare

Pentru inceput stabileste-ti un target, luna urmatoare nu voi petrece pe facebook mai mult de o ora pe zi. Astfel limitand timpul petrecut in mediul virtual vei apuca sa iti traiesti viata in mediul real. Vei oberva ca rezultatele la locul de munca sunt mai bune, starea ta fizica se va imbunatati daca vei petrece la fel de mult timp, cat cel petrecut pe internet, vei petrece la sala de sport si in cele din urma viata sociala si cea de familie vor suferi imbunatatiri majore.

Sfatul meu: da un like vietii reale si refuza refugiul virtual pentru ca timpul trece in mod real nu virtual din pacate.

Arina Wiesel

(515)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *