Mituri despre diete

0

Muncim care mai de care, la sala de sport, în parc, acasă sau în orice alt spațiu dedicat activităților fizice, să ne menținem o formă fizică dintre cele mai bune, dar nu reușim să atingem rezultatele dorite. V-ați gândit ce nu funcționează? Metabolismul lent? Dieta neadecvată? Exercițiile fizice insuficiente?

Am apelat la un nutriționist pentru a afla ce nu e în regulă.

1. Ar trebui să nu consumăm gălbenuș de ou în timpul unei diete?

mituri-despre-diete-galbenus-www.ralix.roComplet eronat. Gălbenușul ține de foame. Natura ne oferă echilibru în tot ce ne înconjoară, macro și micro nutrienții se regăsesc în orice aliment, dacă noi îl injumătațim sau consumăm doar o parte din aliment înseamnă că dezechilbrăm esențialul pe care ni-l oferă acesta. Dacă privim din perspectiva micronutrienților, toate vitaminele și mineralele dintr-un ou se află în gălbenuș; albușul nu conține vitamina A, D, E și K, ci doar o parte a complexului B; cu mineralele se întâmplă la fel, în gălbenuș există de 20 de ori mai mult calciu și fier decât în albuș.

Specialiștii atestă deasemenea că cei ce consumă la micul dejun ouă simt mai puțin foamea pe parcursul zilei, deoarece la nivel hormonal se observă o creștere a gradului de sațietate. Combinați ouăle de dimineață cu niște carbohidrați(cereale) pentru a vă menține nivelul zahărului din sânge ridicat și astfel veți avea o masă corectă și o dietă cu rezultate.

2. Grăsimea din carne ar trebui să dispară?

mituri-despre-diete-carne-rosie-www.ralix.roGrăsimea este esențială, fără ea am muri; ne asigură necesarul de acizi grași pe care-i obținem din mâncare. Poartă vitaminele A,D E și K necesare fiecărei celule din corp de la ochi la oase. Este cea mai necesară dintre macronutrienți, este substanța care alimentează creșterea sănătoasă a corpului. Strămoșii noștri probabil ar râde dacă ar vedea cum scoatem ce este mai important la o bucată de carne și anume grăsimea; consumul de grăsime nu obligă insulina să intre în panică și să înceapă să consume din carbohidrații din dotare, astfel că vei sta mai mult timp sătul și vei mânca mai puțin.

Carnea roșie este un element important într-o dietă echilibrată pentru non vegetarieni, deoarece con’ine fier și proteine. E important însă de știut că trebuie să variați sursa de proteină. sursa cea mai importantă pentru dumneavostră de proteine ar trebui să vină din:  năut și fasole; să consumați frecvent produse bogate în omega 3 și vitamina B ( pește și pui).

 Miruna Pop

(489)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *