Piloxing

0

Pentru ca imi place sa incerc antrenamente diferite si pentru ca vreau sa răspund intrebarilor prietenelor care vor sa afle mai multe despre acest antrenament, dar si întrebărilor celor care au auzit, vag, de piloxing, insa nu prea au înțeles despre ce e vorba iată, aici, o mică descriere a exercitiilor preferate de starurile Hilary Duff, Ashley Tisdale, Vanessa Hudgens sau Amanda Crew. Celebritatile de la Hollywood au fost cucerite de acest antrenament interdisciplinar si recunosc ca le încânta diversitate exercitiilor si ca așteaptă cu nerăbdare următorul curs. Ca si mine!

Ce înseamnă:

Piloxing-gymPiloxing este o combinatie foarte reușită, zic eu, între Pilates, Kick Boxing la care se adaugă, pentru relaxare, mișcari si pasi de dans. Un antrenament de 55-60 de minute foarte intens, cu exercitii mai putin cunoscute, poate, dar in acelasi timp altfel, amuzante…si tocmai de aici, cred eu, ca i se trage farmecul. Nu ai cum sa te plictisesti, nici măcar nu ai timp sa te dezmeticesti de la un exercitiu la altul. Combinatiile intense si rapide între cele trei discipline te fac sa consumi pana la 900 de calorii pe antrenament. Asta, desigur, in funcție si de cât efort depui in lovituri.

Viveca Jensen, antrenoarea suedeză a numeroase celebritati si inventatoarea Piloxing-ului a realizat acest program de exercitii gandindu-se in primul rând la semnificatia feminitatii, care pentru ea e „putere”. Aceasta este, de altfel, deviza ei pentru o femeie implinita: gingasa, sexy, puternica. Pentru ca Piloxing înseamnă, de fapt, rapiditatea si abilitatea boxerilor unite cu flexibilitatea si modelarea muschilor, rezultatul posturilor din Pilates. Iar dansul este acel ingredient original pe care fiecare antrenor il va aduce orei sale! Dalanda, de la LadyFit, știe exact cum sa te determine sa te relaxezi cu gratie, pe ritmuri africane!

Posturile din Pilates sunt realizate in picioare, asa încât pregătiți-va pentru un pic de echilibru, un pic de flexibilitate si mai multa forța, totul pe o muzica foarte antrenanta, cu ecouri de „Pirati din Caraibe”!

Nu trebuie sa te sperii de miscarile din box, pe care, poate, nu ai visat sa le încerci vreodată…totul este explicat la începutul antrenamentului. Si-ti sugerez sa asculti cu atenție sfaturile despre posturi si miscari, foarte importante in realizarea unui exercitiu 100% corect. Dupa cum știi, cred, buna executie a fiecarei miscari îți va lucra corpul intr-un mod desavarsit.

piloxingPentru cele care iubesc provocarile, toate aceste exercitii pot fi completate de purtarea unor manuși cu greutati, pentru un efort mai mare in realizarea croseurilor sau upercuturilor (dar cu ce rezultate in tonifierea muschilor si maximizarea sănătății cardio-vasculare!). Alta provocare : ramai desculta pe tot parcursul antrenamentului! E un sentiment ciudat, la început, dar cu beneficii neimaginate pe parcursul executarii pozitiilor! O sa simti acea forța si echilibru din cap pana-n picioare (sau talpi…si nu, nu e imposibil), iar pozitiile pot fi controlate mai bine, căci talpa se va mișca mai bine, fără incaltaminte.

Cât despre dans, simte-te liberă! Nici măcar nu trebuie sa executi perfect acei pași…cel putin, la început. Incearca totusi, si vei vedea ca ritmul o sa pună stăpânire pe tine (chiar si pe cele care nu prea danseaza, de obicei) fără sa faci un efort deosebit.

De ce:

Eu am incercat mai multi ani diverse clase de aerobic sau altfel de programe, care, oriunde le-ai incerca, aici sau pe alt continent, sfarsesc prin a se asemăna, mai mult sau mai putin. Asa ca mi-am pierdut interesul pentru ele si am trecut la Zumba si Yoga. Insa, de câțiva ani, am remarcat o schimbare in ale exercitiilor fizice : clasele hibrid, cum le mai numesc unii, si care combina pilates cu box sau yoga si cardio sau alergarea cu forța. Rezultatul? O inlantuire de elemente care se completează si care te antrenează intr-un ritm diferit de cel obișnuit; mai mult decât atat, se reinventeaza si te scot din rutina vechilor ore de aerobic!

Sfaturile mele:

-Nu uita sa respiri! Inspiratia si expiratia sunt cele mai importante acțiuni din cadrul unui antrenament, indiferent care ar fi acesta!

-Ai grija de spate! Unele miscari, chiar pe saltea, te vor face sa arcuiesti spatele! Spatele trebuie sa rămână întotdeauna perfect orizontal iar abdomenul incordatat, altfel, risti dureri ulterioare ale zonei lombare, cel putin, daca nu alte complicatii!

-Controlează-ti miscarile! Încearca sa respecti posturile cât de mult poți; mai mult valorează 5 miscari executate corect decât 30, incorect.

-Priveste întotdeauna in fata, înainte! Îndreaptă-ti umerii in pozitiile verticale si nu te mai uita la picioare sau la abdomen, mai ales cand executi abdomene (încearca sa privesti tavanul, mai degrabă!)….pe lângă poziția incorecta, favorizezi apariția prematura a ridurilor in zona gatului!

-Nu abandona dupa un singur antrenament! Dai timp corpului sa se obisnuiasca cu miscarile si creierului sa-si aminteasca poziția corecta! Încearcă cateva saptamâni, înainte sa iei decizia ca…asta e, programul asta nu e pentru mine…

Si ultimul meu sfat (nu, nu sunt un instructor sau antrenor de fitness, ci doar îmi place sa ma uit, din cand in cand, in jurul meu!) :

Zambeste! Esti foarte frumoasa cand zambesti! Si ce daca e mai greu decât de obicei….

Nicoleta Légaré.

(471)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *