Ratacirile fetei nesabuite

0

Ratacirile fetei nesabuite – Scris la varsta de 70 de ani, Ratacirile fetei nesabuite putem spune ca este unul din lungul sir de romane de dragoste care merita citite atat de catre femei, cat si barbati deopotriva.  Misterul si farmecul feminin impreuna cu obsesiile si dorintele unei fete rele, dar si naivitatea si dragostea de barbat mereu si mereu tradat, starnesc o adevarata revolta in mintea cititorului. Nebanuite sunt caile vietii si intunecate cele ale sufletului.

Lumea cartii se invarte in jurul personajului masculin, Ricardo Somocurcio. Viata lui ne este relatata de-a lungul unei perioade de patruzeci de ani, pe trei continente. Pe parcursul celor patru decenii, Ricardo traieste cu dorinta de a-si castiga marea iubire, femeia de la care nu-si poate lua gandul, femeia ratacitoare, fetita intalnita pentru prima data in cartierul Miraflores din Lima si care-i va schimba total viata. Visul sau din copilarie ramane insa acelasi: sa traiasca la Paris alaturi de fiinta iubita. Ce se intampla, oare, atunci cand aceasta nu vrea acelasi lucru? Sau cand nici macar nu stie ce vrea? Nu se intampla nimic. Relatia dintre cei doi nu este tocmai o relatie. Intalnirile repetate, de fiecare data in alte locuri, in alte imprejurari si sub alte nume, il vor impiedica din ce in ce mai mult pe tanar sa-si urmeze visul, chiar daca financiar, ca traducator la UNESCO, o duce foarte bine.

Lily este fetita de care se indragosteste Ricardo. Nu se bucura prea mult de cucerirea sa pentru ca fata dispare. Mereu si mereu purtand o alta masca, dar intodeauna recunoscuta si redescoperita. O regaseste, insa sub un alt nume, la Paris. Acum, Arlette este pregatita sa se inroleze in gruparile paramilitare de eliberare a Perului. O zi din viata tanarului ii este dedicata doar ei. O pierde si de data aceasta, neputand sa-i satisfaca nevoile sale de arivista insensibila. Chiar daca pentru Ricardo ea este totul, pentru ea, tanarul nu valoreaza nimic. Cativa ani mai tarziu reapare tot la Paris. Acum este sotia unui diplomat francez si se numeste madame Robert Arnoux. Dispare repede si de aici, bineinteles, dupa ce intra in posesia banilor sotului ei. Londra hippy a anilor `70 o aduce iar pe nesabuita in scena. O alta casatorie, un alt nume, o alta viata. Nu divortase inca de primul sot, dar acum ea era doamna Richardson, consoarta unui cunoscut nobil englez. Fuge si de aici dupa ce bigamia ii este descoperita.Urmeaza alti zece ani de cautare si neliniste pentru Ricardo, dupa care da peste ea tocmai in Japonia. Aici fata nesabuita este amanta unui mafiot japonez, supusa unor inimaginabile si dezgustatoare perversiuni sexuale. Dupa un astfel de trai din „micuta chiliana” nu mai ramane decat o umbra ce urmeaza sa fie luata de vant si purtata catre apus. Bolnava si aproape fara viata este ingrijita si iubita de cel ce a cautat-o o viata intreaga. Timp de 37 de zile a fost o sotie model…

Cel putin recunoaste ca ti-am dat un subiect de roman. Nu-i asa, baiete bun?  Aceasta este ultima replica a povestii de iubire, suferinta si continua cautare a lui Ricardo in ratacirea fetei lui nesabuite. O poveste ce starneste o mare de intrebari si revolte in ochii cititorului ei, o carte ce surprinde prin subtilitatea analizei psihicului uman, fara a intra prea mult in detalii divergente.

Violeta Marinescu

(826)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *