Samsung va lansa 5G

0

Samsung Electronics a dezvoltat tehnologia ce sta la baza conexiunii de mare viteza, fara fir, 5G. Cel mai probabil in 2020, sistemul va permite transmisii de date de cateva sute de ori mai rapid decat 4G-ul curent. Tehnologia, dezvoltata de cei de la Samsung, este asteptata cu mare nerabdare deoarece va facilita transmisia de date ( fisiere masive). Serviciile medicale de la distanta sunt un prim beneficiu al acestei noi tehnologii.

Conexiunea 4G a intrat in folosul consumatorilor inca din 2008, dar multe tari, inclusiv China inca lucreaza la lansarea retelelor LTE (LTE este un mix intre tehnologiile prezente in retelele 3G si 4G. Long Term Evolution (LTE) este un standard wireless de comunicatii de mare viteza. Este bazat pe tehnologiile GSM/EDGE şi UMTS/HSPA.)

Samsung spune, insa, ca noua tehnologie adaptivă de emisie-receptie depaseste limitarile pe care benzile de unde milimetrice, le-au avut la transmiterea de date pe distante lungi. Acesta transmite date in banda cu precizie milimetrica, la o frecventa de 28 GHz, la o viteza de până la 1.056 Gbps la o distanță de până la 2 km.

Samsung nu este singura companie care anunta ca a dezvoltat tehnologia 5G. In februarie, NTT DoCoMo a confirmat ca a efectuat cu succes un test wireless de 10Gbps.

(382)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *