Sapun cu Mahon

0

Parca vara tindem sa ne spalam pe maini mai des decat in orice anotimp. Poate nu ati observat insa orice urma de sudoare sau fir de praf ne face sa ne inchidem in baie pentru cateva minute, pana la urma asa am fost invatati. Sa fie oare bine sau rau?

Intotdeauna am fost in cautare de sapunuri organice. Îmi amintesc că acum ceva ani în urmă luam din Grecia sapunurile cu ulei de măsline. Îmi făceam eu în primul rand o rezervă serioasă, luam și pentru prieteni. Era destul de bun, dar avea marele defect că după căteva zile, puține, de folosire, se transforma într-o pastă în savonieră pe care n-am avut niciodată abilitatea de a o folosi cum trebuie, pățeam ca și cu celebrul fondue elvețian: mi se întindea peste tot.

ayurvedic-soapAcum am dscoperit un săpun din gama produselor ayurvedice, fabricat artizanal prin presare la rece. Acest sapun cu mahon este ambalat în frunză de palmier și mi-am făcut o plăcere în a-l lăsa acolo în loc să-l pun în savonieră – o mică schimbare a rutinei. In special vara, dar de obicei de la săpun mi se usucă pielea, mai ales că nu pot întotdeauna să aplic o cremă. Folosind acest săpun pielea nu mi-a fost la fel de uscată și senzația de curat și răcoros parcă dura mai mult. În plus mie mi-a plăcut mult mirosul care se menținea pe piele discret, iar în baie chiar mai pregnant, un fel de aromaterapie, nu știu cat de intenționată de producător, insa mie îmi dădea o stare de bine. Nu m-am uitat pe internet să văd la ce e bun mirosul asta, care centru anume mi-l activează, m-am mulțumit cu senzația ca atare.

Mi-a plăcut și mi-a părut rău că s-a terminat fără să am provizii.

Laura Guțanu

(148)

About author

Laura Guțanu

Interesata de cultura si arta, moda ii stirneste curiozitatea si o incinta tot ce este frumos. A publicat in reviste de cultura si in cele glossy. Scrie despre ce ii place inca din 1991.

Your email address will not be published. Required fields are marked *