Stop violentei!

0

Comportamentul agresiv fata de copii a devenit uzual in Romania, astfel ca 60% din populatie il tolereaza, transformandu-l in “instrument pentru educare”, prin urmare, caracterul violentei devine unul frecvent la nivel social. “Daca alegem sa nu facem nimic, copiii inteleg ca violenta este parte din viata lor, iar acest lucru este inacceptabil.” Declara Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF Romania. Stop violentei!

Astazi, 25 iulie 2014, Fondul International pentru Urgente ale Copiilor din Natiunile Unite (UNICEF) lanseaza un videoclip menit sa sustina aceasta cauza. „Violenta se poate ascunde acolo unde nu te astepti. Chiar si in tine.” reprezinta mesajul videoclipului interactiv prin care se atrage atentia asupra formelor de violenta ignorate sau tolerate de catre societate. Mesajul videoclipului este transpus pe piesa Hammers a artistului german Nils Frahm, prin care se atrage atentia asupra formelor de violenta ignorate sau tolerate la nivel social.

Fenomenul este extrem de raspandit din cauza formelor variate pe care violenta le adopta, nefiind necesara o actiune fizica pentru a reprezenta un act violent; injuriile, exprimare inadecvata sau jignitoare, hartuirea, ironizarea frecventa fac parte din aceeasi categorie problematica. Violenta nu este doar fizica ci si de natura sociala (monitorizarea activitatilor), economica (oprirea accesului la resurse financiare), sau psihologica ( batjocura, umilire).
In faza incipienta, gesturile sunt aparent inofensive, insa chiar si tonul ridicat urmat de indiferenta pot marca profund tinerii, cu atat mai mult daca sunt repetate in mod frecvent, iar acest lucru este scos in evidenta de catre UNICEF prin intermediul campaniei care se desfasoara de trei ani cu scopul de a atrage atentia asupra violentei copilului, sustinuta de interventii de mobilizare comunitara la nivel local.
Spune “STOP violentei”, educa-te pe tine mai intai!

Ana Maria Iancu

(459)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *