Boli specifice femeilor

0

De-a lungul timpului organismul uman este supus multor socuri si predispus unor serii de boli, astfel ca la cel mai mic semn de afectiuni este indicat sa luam masuri. In faza incipienta cateva remedii naturiste care ne sunt la indemana pot reprezenta solutia salvatoare; o mare parte dintre acestea s-au dovedit a fi cu mult mai benefice organismului decat medicamentele prescrise, insa, cu toate acestea, la aparitia simptomelor de imbolnavire este imperios necesara consultarea unui medic pentru stabilirea corecta si imediata a unui diagnostic.

Iata insa cateva boli care ne pot lua prin surprindere impreuna cu solutii naturiste pentru calmarea acestora:
Tulburarile menstruale: acestea sunt cauzate deseori de stres, sau emotii puternice, precum si cauze mai grave. Cand durerile sunt inofensive acestea pot trece prin punerea unei sticle cu apa calda direct pe pantec. In caz contrar ceaiul de musetel reprezinta solutia salvatoare, atat pentru tulburarile menstruale cat si in cazul absentei menstrei. Peste o lingura cu musetel se va turna o cana de apa clocotita, dupa aproximativ un minut se va strecura, se va consuma incet, pana la trei cesti pe parcursul zilei. In cazul intarzierii ciclului in perioada pubertatii, de mare folos va fi ceaiul de coada soricelului.

Inflamatia sanilor/Mastita: apare doar in perioada alaptatului si este cauza faptului ca mama nu se ingrijeste suficient de mult in timpul alaptatului cat si dupa acesta. Daca nu este imediat ingrijita si tratata, apar dureri insuportabile la nivelul sanilor. Compresele cu traista ciobanului reprezinta remediul pentru calmarea zonei afectate. Se vor aplica peste sanii inflamati comprese caldute, iar pentru mentinerea indelungata a temperaturii se acopera compresele cu un prosop cat mai moale, avand aceeasi temperatura cu compresele.

Scurgerile vaginale: din nefericire cauza aparitiei acestor tipuri de scurgeri nu este una normala, iar de cele mai multe ori organele responsabile cu aceasta boala sunt cele interne: vaginul sau colul uterin, niciodata nu sunt cauzate de organele din partea superioara. Baile de sezut cu coada soricelului impreuna cu ceaiul din aceeasi planta consumat cu regularitate poate calma si chiar si opri scurgerile. Baile de sezut se practica astfel: 100 de grame de coada soricelului se vor amesteca in 5 litri de apa rece si se va lasa in aceasta faza timp de 12 ore. Dupa acest interval intreaga compozitie se va incalzi umplandu-se cada pana cand rinichii vor fi complet acoperiti. Intreaga procedura va dura circa 25 de minute, urmand ca la final sa nu fie folosit niciun prosop pentru stergere , ne vom aseza intr-un halat de baie in dormitor asteptand 50-60 de minute pana cand vom transpira.

Contractii puternice la nastere: de cele mai multe ori contractiile suferite de femeile gravide sunt cu mult mai greu de suportat decat teama de nastere sau procesul in sine. Apreciata de catre femei inca din antichitate, dragaica face minuni pentru femeile insarcinate. In caz de dureri excesive in timpul contractiilor se vor bea ceaiuri caldute de dragaica in cantitati foarte mici. Dragaica este miraculoasa si pentru tinerele care sufera de anxietate, caracterizata prin scaderea pronuntata a fierului din globulele rosii.

Ana Maria Iancu

(643)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *