Combate stresul prin alimentatie

0

V-ati simtit vreodata acaparati de o multitudine de stari fara sa le gasiti vreo explicatie? Stresul poate lua diferite forme, la fel cum poate lua nastere din multe motive. Starea de nervozitate pe o perioada mai lunga de timp poate duce la un stres permanent care cu greu va mai putea fi inlaturat. Combate stresul cu urmatoarele alimente:

In cazul in care sunteti supusi zilnic la factori externi ce va aduc o stare de stres omniprezenta, precum: discutii cu partenerul de viata, un loc de munca solicitant, etc, va recomandam ca dieta dumneavoastra zilnica sa fie imbogatita cu cateva alimente ce vor reduce stresul.

Ciocolata neagra: este cu mult mai sanatoasa decat am crede. Organismul cere frecvent dulciuri ciocolataatunci cand este supus unor activitati solicitante, iar aceasta este extrem de bogata in flavonoide, compusi care ajuta la relaxarea corpului, prin urmare, cateva minute asezati comod consumand cateva bucati de ciocolata va pot schimba starea.

Portocalele: acestea contin magneziu, acid folic, vitamina C si fibra vegetala. Aceasta combinatie de substante ajuta la schimbarea starii de spirit in bine.

Ceaiul verde: este recomandat din multe puncte de vedere : folosit in diete pentru slabire, bun pentru sanatate, acesta are un punct forte in ceea ce priveste reducerea stresului cumulat. Ceaiul verde este cunoscut si pentru proprietatea sa de a influenta atat nivelul serotoninei, cat si pe cel al dopaminei, acestea impreuna ducand la mentinerea unei stari de bine. Poate fi consumat zilnic, aducand o serie de beneficii organismului dupa o anumita perioada de timp.

Nucile si migdalele: Aceste fructe din familia oleaginoaselor contin antioxidanti, dar impreuna cu vitamina E va ofera o stare de bine si mentine elasticitatea pielii. Consumati nuci sau migdale crude intre mese, ca gustare, insa nu in cantitati foarte mari, acestea continand o cantitate destul de mare de calorii.

lapteLaptele: contine amino acizi care ajuta organismul sa produca serotonina, acea substanta numita si “hormonul fericirii”. Astfel ca, dupa consumarea unui pahar, organismul se relaxeaza, odihna de seara devenind cu mult mai eficienta. Un somn bun de noapte este una dintre metodele cele mai indicate pentru combaterea stresului, deoarece acesta ajuta mintea si corpul sa fie in forma maxima pentru a distruge factorii agresori generatori de stres.

Ceaiul negru: este de asemenea recomandat oferindu-va o stare de relaxare permanenta, datorita faptului ca mentine scazut nivelul de cortizol (hormonul care produce stresul).

In termeni simpli, stresul este apararea naturala a corpului sau mecanismul sau de supravietuire SONY DSCpentru a se proteja. Din acest motiv, este foarte important sa invatam cum sa eliminam stresul ca sa fim capabili sa ne aparam de conditiile ce pot favoriza formarea cancerului, sau orice alte tipuri de boli grave.
Pe langa alimentatia zilnica este indicat sa ne purtam frumos cu noi insine, sa ne rasfatam din cand in cand mergand la masaj, sa fim pozitivi, un exercitiu extrem de dificil dar care poate aduce schimbari majore in viata noastra. Oricand poti sa alegi sa zambesti sau sa ramai pesimist, astfel devenind singurul vinovat pentru actiunile care ti se intampla. Emotiile sunt in mainile dumneavoastra, va apartin in totalitate si puteti alege intre a le conduce, sau a va lasa condusi.

Ana Maria Iancu

(442)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *