Bulgakov versus Bvlgari –doua nume mari intr-o lume mica

0

Interesant ar fi sa putem aproxima cat de mari si cat de mica, insa suntem noi demni sa contabilizam maretia dr si scriitorului Bulgakov? Sau maiestria si finetea bijutierului Bvlgari?
Amandoi au trait in acelasi secol , amandoi au ajuns celebri, dar au avut cai atat de diferite, Gloria fiecaruia a stat pe lauri diferiti de ai celuilalt.
Diferentele de cultura si educatie ale celor doua personaje din dizertatia mea nu i-au impiedicat in drumul catre eternitate.
Unul medic celalat bijutier, unul scriitor-muritor de foame, celalalt creator de lux, unul grec si altul rus, cam acestea ar fi inegalitatile celor doua nume.
Senzationalul nu il regasiti in enumerarea faptelor pentru care cei doi au ramas in istorie, ar trebui sa observati actualitatea deja perimata a istoriei repetitive.
Istoria ne urmareste si ne traseaza destul de elocvent obiectivele si aspiratiile.Platim polita nerecunostintei si a ignorantei prin ingreunarea morala a sufletelor.
Am incercat sa fac analiza societatii si a generatiei mele. Concluzia? Traim in spiritul foamei si avem ca moneda de schimb sufletul, moneda fiind usoara( doar 21 g conform teoriei lui Nichita Stanescu ) si din materii putin valoroase in general ne vindem prost si ieftin.
Jinduim spre inaltarea suprema, crezand ca ni se cuvine sa intram in eternitate pentru ca suntem umani si asta ne-a fost harazit, ca va veni un moment in care vom fi mai buni, mai culti, mai spirituali…mai altfel.
Suntem fideli pervertirii intelectuale prin impodobire cu riduri de cultura spoita sin e consacram spiritualitatea si umanitatea vremelniciei.

MI-am propus sa platesc cu efemerul neajunsurile istoriei si sa creez din realitate eternitatea.”hartia scrisa arde greu” spune Maestrul, in timp ce bijutierul isi alege ca deviza “Luxul contemporan in ospitalitate”.

Raluca Faibis

(429)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *