Ce cauta un barbat?

0

As putea spune ca fiecare barbat in functie de ceea ce simte si nevoile lui, atat din punct de vedere social cat si emotional cauta cateva lucruri. Primul dintre ele ar fi siguranta emotionala. Respectul celor din jur. Increderea in sine si in ceilalti.O relatie in care sa se simta in siguranta.Locul si suportul in societatea in care traim. Iar lista ar putea continua la infinit. Am inceput cu singuranta emotionala pentru ca am un motiv foarte bine intemeiat. Experienta mi-a aratat ca atunci cand un barbat se simte bine si sigur pe el din punct de vedere emotional, poate face aproape tot ce isi doreste. Desi nu le place sa recunoasca ,mai mult de 90% dintre barbatii care se dau mari „MACHO” sunt de fapt niste catelusi in lesa  cui trebuie. Asta inseamna ca daca barbatul respectiv are siguranta si daruirea emotionala poate face orice. Din acest motiv un foarte mare procent dintre femeile din ziua de azi se folosesc de diferite tertipuri de manipulare emotionala pentru a ajunge la sufletul si in viata unui barbat. Nu sunt foarte multe cele care reusesc, pentru ca instinctiv, barbatii, sau mai corect unii dintre ei isi dau seama de aceste metode de manipulare. Am incercat in timp sa vad cum este un barbat atunci cand se afla intr-o relatie sanatoasa pentru el, cum gandeste si cum isi vede partenera de viata. Se pare ca sunt foarte putini cei care raman cu adevarat fideli relatiilor in care sunt implicati, si asta din lipsa de incredere in ei insisi. As spune ca pentru a fi cu adevarat fidel partenerei pe care o are, este necesar sa existe in mod egal, atat dorinta fizica, cat si dragoste neconditionata in acea relatie.
De-a lungul timpului am avut ocazia sa vad barbati dezamagiti , cat si barbati  plini de incredere in ei insisi si in partenerele lor.
Spre norocul meu, as putea spune ca am inteles imediat despre ce este vorba din momentul in care am purtat discutii cu diferiti barbati. Experienta m-a invatat sa le acord atentia necesara in asa fel incat sa pot vedea care sunt defapt motivele pentru care ajung la mine. Asa am aflat ca o foarte mare parte dintre ei sunt implicati in relatii in care nu se simt tocmai confortabil datorita faptului ca le este frica sa nu fie dezamagiti. Acest fapt face ca multi dintre ei sa caute femei vulnerabile la randul lor pentru a nu se simti amenintati. Rar se intampla ca un barbat sa isi doreasca langa el o femeie puternica, tomai pentru a nu-i fi inferior. Daca as fi intrebat cum vad eu o relatie benefica, as spune ca este acea relatie in care partenerii se simt bine in pielea lor, asa cum sunt, fara a mai incerca sa se schimbe pentru partener sau sa se minta ca totul este OK, ei traind de fapt intr-o permanenta minciuna.
La capitolul Respect avem iar o mare problema si este greu de digerat de catre o foarte mare parte dintre cei cu care am lucrat. Foarte multi dintre barbati nu fac diferenta intre frica si respect. Respectul obtinut prin intimidare nu este forma de respect necesara pentru a-si dezvolta stima de sine, prin urmare consider ca ar trebui sa fie foarte atenti la comunicare si la modul de exprimare a unor idei.
Si continuand ajung la stima de sine si increderea in ceilalti. Un barbat care nu are incredere in el insusi , nu va avea niciodata incredere in cei din jurul  lui. Pentru ca acest lucru sa fie posibil este necesar ca fiecare dintre cei care au aceasta problema sa incerce sa vada unde este aparuta divergenta intre increderea in sine si ceilalti, de ce apare aceasta divergenta si care sunt motivele ei. Se pare ca de cele mai multe ori sunt probleme cu care vin din propria copilarie, in care nu au fost stimulati sa isi capete increderea  in sine si de cele mai multe ori criticati.
O relatie sanatoasa pentru un barbat este acea relatie in care cei doi parteneri au atat incredere unul in celalt cat si dorinta de a fi aproape unul cu celalt permanent. Acest lucru nu se schimba, el doar evolueaza, la fel ca si relatia. Cu cat au mai multa incredere in ei, cu atat relatia lor evolueaza catre o relatie infloritoare si plina de iubire neconditionata. Nu putem spune ca iubim pentru ca suntem iubiti. O faci sau nu. Este o emotie atat de pura si de curata incat rar se intampla sa ne putemn controla aceasta emotie. De aceea este recomandat ca partenerii sa fie atenti la nevoile celuilalt, iar atunci cand ceva nu este in regula pentru el sa le comunice celuilalt. Cu cat sunt mai mult inabustite emotiile negative cu atat este mai disfunctionala relatia celor doi.

Mirel

(1244)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *