Cele mai impresionante biblioteci din lume

0

Trinity-College-Library-Ireland

Biblioteca Colegiului Trinity – Irlanda

Este considerată ca fiind cea mai mare bibliotecă din Irlanda, având un număr de 4,5 milioane de cărţi. A fost înfiinţată in anul 1952 este formată din cinci clădiri, patru  fiind situate în campusul Colegiului Trinity şi una în curtea spitalului St. James.

Bristol-Central-Library-EnglandBiblioteca centrală Bristol – Anglia

A fost finalizată în anul 1906 şi este fascinantă pentru combinaţia unică a stilurilor arhitecturale. Aceasta a fost construită pe o pantă, astfel că partea din faţă a clădirii este de doar trei etaje, iar partea din spate are cinci etaje datorită celor două niveluri de subsol construit în deal.În interior, design-ul este în mare parte clasic, oferind arcade ample, podele de marmură și un uluitor mozaic turcoaz din sticlă, în holul de la intrare.

Bibliotheque-Nationale-de France-France

Biblioteca Naţională din Franţa

Situată pe malul opus al Senei, vis-a-vis de Bercy, Biblioteca Naţională a Franţei îşi înalţă mândră cele patru turnuri din sticlă ce au forma unori cărţi deschise. A fost deschisă în anul 1998 şi a primit denumirea de “minune a lumii moderne” .

Handelingenkamer-NetherlandsBiblioteca Parlamentului Olandez

Conţine toate înregistrările de audieri şi discuţii parlamentare.Pentru că a fost construită înainte de iluminatul electric, clădirea are o cupolă masivă din sticlă  ce permite luminii să pătrundă prin aceasta, astfel minimizând necesitatea de lumânări şi lămpi de gaz în interiorul acesteia.

The-National-Library-of-Brazil2Bibliotaca Naţională a Braziliei

A fost construită din nou în anul 1810, devenind cea mai mare bibliotecă din America Latină şi a şaptea din lume. Aceasta deţine peste 9 milioane de articole, inclusiv un număr de cărţi rare şi o vastă colecţie de peste 21500 de fotografii toate datând dinainte de 1890.

Public-Library-of-Lima-Peru

Biblioteca Publică  din Lima – Peru

A fost finalizată în 1940, cu un mic plus în 1970 şi a fost declarată monument istoric al ţării de către Institutul Naţional al Culturii. Galeria principală are podele de marmură şi sculpturi cu fondatorii bibliotecii.

(551)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *