DaKINO 24: Still Alice si scurtmetraje romanesti

0

Cea de-a 24 editie a festivalului de film DaKINO 2015, ne prezinta in premiera filmul „Still Alice”.

Premiata cu Oscarul pentru cea mai buna actrita, Julianne Moore intruchipeaza rolul unei renumite profesoare de lingvistica, Alice Howland. Treptat aceasta nu-si gaseste cuvintele, ajungand sa uite din ce in ce mai mult, pana cand este diagnosticata cu Alzheimer. Mama a 3 copii, Alice se straduieste din rasputeri sa ramana ceea ce a fost candva.

Still-AliceRegizorii filmului sunt Richard Glatzer și Wash Westmoreland, cel dintai decedand in data de 10 martie, anul acesta: In decembrie 2011 Richard era examinat de un neurolog din Los Angeles pentru a depista de ce acesta articula neclar – doctorul suspectand in cazul sau scleroza laterala amiotrofica. (…) Extrem de curajos, Richard afost prezent pe set in fiecare zi, regizand, in ciuda tuturor dificultatilor fizice, conferind astfel intregii productii o semnificație mult mai profundă”- explica Wash Westmoreland.

Un film impresionant, cu dedesubturi mult mai impresionante, Still Alice va fi prezentat in cadrul festivalului DaKINO, alaturi de Wild si Boyhood.

 

Festivalul Internaţional de Film DaKINO se va desfășura în perioada 26 – 29 martie la Bucuresti, unde vor fi prezentate 27 de scurtmetraje din 13 tari, selectia aparținând criticului de film Irina-Margareta Nistor.
Printre acestea vor fi prezentate si urmatoare scurtmetraje romanesti:
“Apăsătoarele îndatoriri ale cetățeanului Crăciun”, regia Claudiu Bolchiș, 2014
“În Familie”, regia Andrei Cotarcea, 2015
“The Story of Little Hans”, regia Daniel Djamo, 2014
“Candy Crush”, regia Andrei Georgescu, 2013
“De ce au dispărut dinozaurii”, regia Mihai Ghiță, 2014
“Amnezia”, regia Jamil Hendi, 2014
“Pui de somn”, regia Paul Mureșan, 2014
“Fantezie în DO minor”, regia Rareș Neagu si Ștefan Marin, 2013
“Have Sweet Dreams”, regia Ciprian Suhar, 2014

Va asteptam!

Ana Maria Iancu

(402)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *