Dimitra-Romania of My Heart

0

capite-de-fanDimitra Stasinopoulou- s-a nascut la Atena si a lucrat intr-o banca acolo pina cind, in 1994, familia ei si-a deschis o afacere in Romania. A plecat de la banca, a plecat si din Atena, si a inceput sa lucreze la firma familiei din Bucuresti. A calatorit de-a lungul si de-a latul Romaniei si s-a indragostit de tara noastra. Dovada, ca sa zic asa, este prima carte, un minunat album de fotografii aparut in 2005 si intitulat Romania of My Heart. A fost prima dintr-o serie pe care artista le-a publicat.

ghioceiCalatoriile ei nu sint facute la intimplare si spiritualitatea in cautarea careia Dimitra este mereu ne-o impartaseste si in cartile care au urmat Bhutan – Smiling Faces From the Roof, India – Unity in Diversity, Bhurma’s Plea. Fotografiile ei sint frumoase, dar nu doar atat, ci arata cautarea sufletului oamenilor si a locurilor. “Lumea exista atunci cind e impartasita”, il citeaza Dimitra pe un poet grec, si ne daruieste lucrarile sale si in varianta electronica, asa cum puteti vedea pe site-ul ei.

romania“Sint momente in viata cind simti nevoia sa impartasesti lucrurile care sint pretioase pentru tine. Aceste fotografii sint dovada dragostei mele pentru o tara pe care am intinit-o acum multi ani si care a devenit intre timp o a doua casa pentru mine, unde am cladit prietenii pe viata. Aici am intilnit oameni si locuri, culori si sentimente, priviri si gesturi care au insemnatatea lor foarte personala. Este spiritul si sufletul acestor oameni si ceea ce au creat ei am incercat eu sa documentez. In momentele lor de zi cu zi si in ochii lor straluceste Romania cu traditie si potential. Sint deschisi, simpli, generosi, optimisti, si in ciuda grijilor, isi pastreaza demnitatea si mindria.”. Asa gindeste Dimitra despre Romania si romani, asa scrie ea despre noi.

Laura Guţanu

(621)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *