Domnul a dat, somnul a luat

0

Simona_Catrina“Andiamo” impreuna cu Alice Nastate Buciuta, “Codul nebunelor maniere”, “Sex in (per)versiune clasica” si nenumarate articole si editoriale, reprezinta cu adevarat cv-ul Simonei Catrina. Este savuroasa, chiar daca este mahnita sau vesela; are abilitatea condeiului si un fin simt al umorului. A plecat, s-a intors, s-a suparat pe Romania, pe barbati si de multe ori si pe femei, a sperat, si-a dorit, cel mai simplu de spus ar fi ca: a trait… intens. Important este ca a revenit, ca este in continua verva si ca urmeaza sa aseze km de cuvinte, atat de firesc in pagina. Multumim Simona Catrina pentru incredere si implicare si asteptam insiruirea metaforelor, cu nerabdare.

Nu știu, stimate doamne, ce-aveți cu bărbații somnoroși, chiar nu vă înțeleg. De exemplu, știu multe femei vătămate nervos din cauză că soții sau iubiții lor adorm bocnă imediat după ce fac sex. Sincer, după un maraton de patru minute jumate de plăcere nebună, timp în care au mai avut și de căutat punctul G prin toată casa – nu contează că nu l-au găsit, gestul contează -, nu știu ce altceva ar fi putut face.

Prima dată când un bărbat a adormit lulea lângă mine, la cinci minute după ce am făcut dragoste cinci minute, am fost distrusă. Mi-a trecut depresia ca prin minune, un an mai târziu, când același bărbat – mă și mir că era același – a adormit la un minut după ce-am făcut dragoste un minut. Vedeți, universul are legile lui fizice, sincronizează decepțiile foarte bine.

Somnul pasiunii naște monștri. În prima secundă duios-sforăitoare a iubitului tău, te întrebi – în catacombele minții tale – cu ce-ai greșit, cât te-ai îngrășat, ce i-ai spus soacră-tii ireconciliabil și de ce-ai vorbit atât de mult despre șefii tăi nesuferiți, înainte de sex, în așa fel încât ți-ai plictisit dragostea vieții cu un delir corporatist.

În realitate, bărbații adorm după sex fiindcă nu-și pot reprima această râzgâială. Așa cum bebelușii își umflă burticile cu lapte, apoi torc duși, tot astfel bărbații noștri îmbină utilul lor cu neplăcutul nostru.

Îi tragi un cot finuț în cap și-l întrebi mieroasă: ”Te duci tu la duș sau mă duc eu?”. Care e răspunsul lui? Ai voie la trei încercări. ”Mțțț… mdu-te… mtu”. Răspuns corect și statistic majoritar.

Trebuie să înțelegi, somnul e ceva insurmontabil, în cazul lui. Gândește-te, a adormit la ”Aida”, la Operă, v-ați făcut de râs, iar prim-solistul a făcut depresie când l-a auzitg horcăind în lojă. A adormit la meciul cu Steaua, culmea, de era să crăpi de spaimă, ai crezut că a făcut infarct. Când s-a oprit din sforăit în avion, pasagerii au început să țipe isteric, au crezut că s-a oprit un motor. A ațipit cu nasul în ruladă la nunta voastră, când nașul ținea un spici – ce-i drept, doar un pic mai plicticos ca Viața Satului.

E domnul vieții tale, ești somnul vieții lui, obișnuiește-te. Eu m-am obișnuit demult, aștept să se obișnuiască și el cu mutrele mele oarecum ofensate. Începând cu acest moment, insomnia mea și somnolența lui au șanse uriașe să ajungă la nunta de argint.

 Simona Catrina 

(2933)

About author

Simona Catrina

“Andiamo” impreuna cu Alice Nastate Buciuta, “Codul nebunelor maniere”, “Sex in (per)versiune clasica” si nenumarate articole si editoriale, reprezinta cu adevarat cv-ul Simonei Catrina. Este savuroasa, chiar daca este mahnita sau vesela; are abilitatea condeiului si un fin simt al umorului. A plecat, s-a intors, s-a suparat pe Romania, pe barbati si de multe ori si pe femei, a sperat, si-a dorit, cel mai simplu de spus ar fi ca: a trait… intens. Important este ca a revenit, ca este in continua verva si ca urmeaza sa aseze km de cuvinte, atat de firesc in pagina.

Your email address will not be published. Required fields are marked *