Drumul spre iad

0

Drumul spre iad – este conturat de ultimele trei cercuri din trilogia „9 cercuri ale infernului si 9 plimbari în iadul cotidian”

Catastrofele naturale sau „mâna destinului“
Cand îti intră apa în casa, cand îti cade în cap sifonierul umplut cu papucei Il Passo, cand te culci seara în patul de langa usa si te trezesti dimineata cu asternutul la fereastră, poti fi terorizat de-a binelea. Daca-ti mai si aterizeaza de urgență avionul cu care mergi în vacanta în alta locatie, pentru că s-a produs o defectiune, sunt sanse sa treci pe Zyprexa pe termen nelimitat odata ce-ai pus din nou picioarele pe pamant.
Un domn a cazut de la etajul 4 si dupa cateva ore se uita la meciul cu Chelsea, în timp ce altul si-a rupt piciorul coborand din trenul oprit al CFRului si-a stat 8 luni în spital, a necesitat doua operatii si-a fost nevoit sa se lase de alcool. Nemernica de asistenta îi punea numai perfuzii cu manitol si glucoza. Dupa ce nevasta-sa l-a ridicat și l-a manevrat în pătut ca sa nu faca escare sau tromboze si-a auzit că sotul cere ceai în loc de Bergenbier a zis că tot raul e spre bine si venea la spital ca la cursurile de yoga.

Pierderea serviciului
Cand n-ai alta sursa pe care sa te bazezi, cand nu arati precum Rhianna si n-ai vocea lu’  Lady Gaga, te-ai nascut în Romania si te-ai încadrat într-un minim pe economie, ai trecut de 45 de ani, pierderea locului de munca e o caznă de top.
Pentru barbatii care se mai consideră „capul familiei“ lăsarea la vatra poate veni cu alte optiuni la pachet. Cucul li se culcă pe perioada nedeterminată, vodka are gust mai bun ca apa, irascibilitatea creste si de aici pana la accesarea butonului „divorce“ se foloseste mersul piticului. In acelasi cerc se afla micii intreprinzatori care sunt nevoiti ( cu putin ajutor din partea statului) sa-si bage firma în faliment dupa ce au luptat vitejeste sa creeze locuri de munca si sa plateasca lunar impozite, sa fușărească mii de hartii si sa dea cu subsemnatul de 88 de ori.
Un credit la bancă îți mai lipseste si esti ca broasca închisa în borcanul vieții: aștepți următorul experiment.

Trădarea unui prieten
Desi unora li se pare coroniță față de ce-am enumerat mai sus,plecarea lui sau a ei te poate zdrobi daca nu esti sociopat, alexitimic sau n-ai alte valuri psihosomatice în urma carora ti-ai fi impins tu prietenul pe alte carari.
Daca prietena ta cea mai buna s-a culcat cu iubitul tau, daca ati intrat în afaceri parte-parte si-ati iesit sifonati, daca ea începe sa te barfeasca pe la mall si sa te umple de namol , dai foc la valiza în care erau toate amintirile voastre. Te uiti la geamantan cum arde, simti vapaia în suflet, cumperi un bax de batistute si doua cutii cu ciocolata, îti mangai pisica si esti fericită ca macar ea n-a fugit de acasa. Divina comedie se numeste astfel pentru ca oamenii nu sunt pregatiti sa-si plăteasca politele pe Pamant. Toti asteaptă s-ajunga în rai sau în iad dupa eventuala moarte trupeasca și după cum se stiu de creponati la suflet. Dac-ar vedea că se miscă într-acolo si ca-si cladesc deja cele 9 cercuri din fiecare locatie, oare 50% dintre noi ar trăi altfel?

Suntem în tabară pe-aici si nu poetii sau ghizii ne conduc în foc sau în râuri de lapte si miere.

Hapi.Riverwoman

(393)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *