Hotel California

0

Rezervări de vacanță la… „Hotel California”

Știați că în plin centrul Bucureștiului, în Piața Lahovari, cam vizavi de Spitalul de ochi, s-a mai deschis o sală? Teatrelli îi zice ei și are și un bar ultrarafinat și fotolii comode, ca și cum spectacolul s-ar da, ca pe vremuri, la cineva acasă, într-un salon boieresc.

V-aș recomanda, însă, pentru început un triptic al strălucitului dramaturg de comedie octogenarul Neil Simon (sigur ați văzut măcar „Desculț în parc”). „Hotelul California” are subtitlurile: Un Oscar, cu Carmen Tănase și Mircea Constantinescu, într-o seară a marilor premii în care, o actriță britanică speră să plece acasă încununată de succes și adulată de public, dar și de un soț dintr-un mariaj destul de bizar, însă modern. O nuntă cu Radu Gabriel și Tania Filip, doi părinți în ziua nunții fetei lor (Cristina Constantinescu, studentă în anul I, fiica lui Mircea Constantinescu), care s-a încuiat în baie și refuză să coboare la viitorul soț (Alexandru Pietricică). Ceremonia e așteptată cu nerăbdare de musafirii numeroși și aflăm că, pe deasupra, a costat o avere! O cascadă de dialoguri (utile oricui în situații critice) și mai ales de umor, generat de un actor de tip hollywoodian, din epoca de aur a mutului, care a prins grai!

În final: O entorsă, cu Tania Filip, Radu Gabriel, Mircea Constantinescu și Radu Maria (care de fapt este Maria Radu, interpretând o Tina, dar probabil că s-a inspirat din scurtmetrajul excelent, pe tema nume și prenume, al lui Paul Negoescu: „Radu + Ana”☺). Două cupluri de prieteni, pe cale de a-și distruge amiciția, după un prea lung concediu, plin de conflicte mocnite și o partidă de tenis, decisivă ( parcă și mai bine venită după ascensiunea răsunătoare a Simonei). Maestrul de ceremonii, mai precis regizorul acestui regal de haz, dirijat cu mare drag și entuziasm: Gelu Colceag. Nu-l ratați, se va juca toată vara miercurea și joia. În plus, Gabriel Iencek, directorul de la Teatrelli, promite că va deschide și un cinema în aer liber în curtea clădirii din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, mai ceva ca la Roma, la Nanni Moretti și al său: Nuovo Sacher (cunoscătorii știu despre ce e vorba, iar pentru restul s-a inventat Internetul!).

Irina-Margareta Nistor

(387)

Your email address will not be published. Required fields are marked *