Inalta si slaba, visul oricărei… ?

1

Inaltă si slabă, visul oricărei… ? Cand am aflat diferenta dintre FMI si femei n-am si priceput-o. Prima avea 188 de membre, toate diferite si constituite printr-un tratat, a doua „noțiune“ avea miliarde – niciuna nu semăna cu alta iar scopul comun era de a promova o economie de piată sanatoasa. Eșuau cu brio- ambele- la acest capitol.

Educatie fizică si traumă psihică

In general îmi scoteam „scutire“ ca-mi era lene si eram traumatizata când ne punea domnu Baba sa facem „rezistență“. 3 ture de mic teren în metri patrati. Eu eram aia ce sărea ca si capra de munte cu inaltacopita despicata- si daca era vorba de groapa cu nisip si daca veneau să ne facă vaccinurile.
Cand stiam că „azi facem rezistență“ mă durea apendicele, măseaua si ce-mi mai aminteau eu de la televizor.
Plus că ne-alinia ca pe masivele din muntii Făgăraș, niciodata m-am înteles de ce nu începe cu alea mai grăsuțe. De ce cu alea mai inalte? Eram al doilea pisc, îmi era frică sa fac tractiuni să nu mi se mai lungească ceva: o mână, un picior.

Numai la bârnă eram perfectă si puteam să sar peste calul cela si cand îl înălțau la 8, moment cheie, în care jumate clasa făcea întindere de ligamente la aterizare.
Asa că mă scoteam cu notele „la sol“ si „aparate“.

In liceu am constat beneficiile „înălțimii“.

Cand am avut primul prieten si cum ei saracii cresc mai lent, m-a lăsat pentru Mirabela Pop, c-asta era mică, rotundă si-i dădea temele la fizică. In plus se putea ascunde lejer în spatele ei la toate tezele, Mirabela se lăbărța frontal și lateral cand scria.
Acum era enervant să am un metru 70 si un pic.

Diriga – o floare de colt cum rar gasesti- îmi ajungea până la sâni dar era o Prezență, venea la mine în pauze cam o data pe saptamana, îmi rostea enciclopedic al doilea nume pe care tata mi-l pusese de bucurie că crescusera alocatiile cand m-am născut eu – si-mi spunea: umerii drepti prințesă + doua palme peste aripioarele din spate! Femeia aia ma iubea si-i observam zambetul de războică dupa ce ma „îndrepta“ pe mine în toate cele.

Intr-o zi au venit la scoala doua girafe pline de ifose să „aleaga“ două fete pentru o defilare. Plătită!
Ne-au alineat pe toate ca la domino si-acu fiecare îsi blestema în gand tocurile mici iar eu balerinii.
M-au ales.

„Inaltimea ta nu-i cum trebuia“

Pentru că fermoarele de la rochiile mele n-aveau iesire la marea Neagra pe marimea S ci pe M – absolut normal de altfel- domnu instructor care ne chinuia de 3 ori pe saptamană, mi-a trântit într-o zi dupa curs o dietă între mânuțe si mi-a spus că „până la urmatoarea iesire, vreau 4 kile jos“.

Am lasat eu rucsacu acasă dar degeaba.

Pe lângă faptul că mă învățau să „merg“ ca prin mlaștina cu crocodili, mă si plăteau, asa că banutii îmi prindeau bine. Numai că lucram, făceam practică, îmi consumam energia si mâncam toate prostiile ori nu mâncam deloc. Până în ziua în care Clara, colega cu care ma îndreptam spre bus, nu m-a mai vazut urcând scarile. Mi-am simtit creierașul de plumb, lumea s-a mai învârtit odată si am căzut romantic în bratele unui nene (si-ăla săracu era zob la echilibristică), si-a trantit pe foc automat cele 10 plase cu care venea din piată. M-a si boscorodit săracu dup-aia, că i-a tocat ambulanța toate rosiile cumparate pentru bulionu lu nevasta-sa.
M-am trezit în sală, cand îmi cosea o proastă arcada- în zig zag. Cum eram proastă si eu, plus semi lesinată, n-am întrebat de vreun medic.
A trebuit s-astept o luna sau doua ca să taie frumos un chirurg pielea în exces si sa coase drept, cu niste banale infiltratii locale. Acum nu se mai vede dar nu uiti senzatia aia scurtă, premergătoare momentului în care lumea se prăbuseste pe tine sau tu pe ea.

Fetelor, mâncați- chiar dacă mâncați puțin! Ciuguliti cate ceva cat mai des.

Aveam o colega de facultate cu-n cap mai înaltă ca mine și cu vreo 7 kile mai slabă.
Intr-o seara a făcut-o lată . Cu juma de sticlă de garrone, că-i trebuia curaj, mergea în vizită (neoficial dar tot vizita era) la parintii prietenului ei. Si cum nici el nu s-a lăsat mai prejos cu vreo 6 beri, în timp ce-i asteptau pe „mama si pe tata“ care erau în altă cameră, s-au lipit oareșcum înclestați, de vitrina din living. Si-n timp ce el căuta Muntii Apuseni, ea a sărit ca electrocutată cu tot cu aferentele-i oase iliace pe vitrină. Si vitrina a făcut BUM, dar si acvariul în care înotau vreo 7 Nemo s-a destabilizat si nici un airbag n-a oprit toata distractia.

S-au repezit părintii sa o cunoască, parca erau toți la mare. Un pește era în pompița de aer, unul sub tocul împricinatei, de restul nu mai stiu.

Nu e bine nicicum…

dacă nu e bine pentru tine si-i musai sa fie pentru altii.
Când esti înaltă si arăti ca si cum te-ar fi spânzurat careva de talie, daca esti si normală de la buric în sus si nu gandesti cu fundu – vrei sa te îngrasi puțin dar nu poti. Si eminamente elegant, ai strânge-o de gât p-aia care-ti spune că esti slabă. Este exact ca si cum ai auzi „vaaaai ce gras esti!!!“.
Cand esti micuță si rotunjoară, nu-ti convine s-o vezi pe Înalta Rujată cu sprancene înălțate, fete-frumoaselegănându-se langa tine în metrou, da gandeste-te ca poate-i proastă si fă o compensare psihologică. Relax, le are p-ale ei.

Este extraordinar de greu – spre imposibil- să atingi în mod voit dimensiuni normale. Și să le menții. Ideale nu există din punctul meu de vedere. Sa fii întru totul armonioasă, fără să bage careva scalpelul în tine sa te sculpteze ca pe un bostan? Nâț!

Când te vezi frumoasa în oglindă, înseamna ca esti frumoasa indiferent de cum arată altele. Să fie fotomodele, burlacițe, gospodine. Cu un anumit scop te-a „sculptat“ cineva unică. Pentru altcineva. Ti-a dat ceva ce nu are „cealalta“. Ori ti-a luat ceva ce nu are „cealaltă“ si poate tu percepi asta ca pe un blestem. Si dacă devine o binecuvantare într-o zi?

La cuțite?

Și în momentul în care tu chiar simti că vrei sa schimbi ceva ce te chinuie – e în mintea ta, în sufletul tău- e clar ca nu poate fi percepția altcuiva. Fă-o dar ia în calcul riscurile si fă-o numai pentru tine! Ceilalti te vor judeca oricum! Dacă ai sânii prea mari, daca ai fundul prea plat, daca ai colăcei pe burtică, dacă ți-ai pus gel de duș în loc de fixativ. Dacă îti operezi nasul, daca îti pui unghii false si-ti fațetezi dintii. Daca te îngrasi si nu faci nimic. Stai linistită si construieste-ti propriile temelii. Cum doresti si cum te ajuta buzunarul, ADNul, IQ-ul 🙂

Alte păreri – le aștept cu interes.

Hapi.Riverwoman

(3948)

About author

Hapi

Hapi.Riverwoman O călătoare. Antreprenor. Pasionata de viata. Autentică. Alunecoasa dar simplă. Genul pe care o poate placea orice om si o poate urî in aceeasi masura- pentru c-ar putea regasi in mine tot ce nu-i place sa vada la el insusi. Diploma mi-e intr-un sertar. In care poze am iesit cel mai bine? In cele pe care mi le-a facut Viata si nu le-a developat niciodata.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *