Noi?… Niste bufoni!

0

Cum se face ca nu ai copii? a fost intrebat odata Thales din Milet, iar el raspunse:
-Pentru ca mi-e mila de ei.

Cand credeam ca pot sta asa sa zambesc tamp la pereti in plutirea mea de ianuarie, se porni o vijelie naprasnica de flegme scremute dinspre partea cealalta a sticlei.
Ma pusesem sa citesc Filosofia pentru bufoni” scrisa de un madrilen pe numele sau de Pedro, labartzat pe canapea si cu tv-ul uitat pe stiri.
Afara ningea mirobolant, terasa mea se umpluse jumatate cu fulgi de nea, Pedro povestea istorii haioase despre filozofi, iar la televizor era o urgie, un adevarat iad alb. De parca traim la tropice si aflasem ieri ca iarna nu-i ca vara.

Cand un olar l-a intrebat pe Socrate ce sa faca – sa se insoare ori sa ramana burlac – inteleptul l-a sfatuit:
-Fa ce crezi, ca oricum te vei cai.

bufon

Viata satului e schimbata profund. Oamenii de acolo, mult prea preocupati sa stea pe faisbuc nu mai au in camara nici faina, nici malai, nici cartofi. Asteapta inzapeziti painea de la brutarie si se vaita ca mor de foame. Am vazut scene teribile cu o masina plina cu vreo 100 de paini, insotita de utilaje mari si puternice, intepenita grotesc in nameti si cu sinistrati uitandu-se cu mana streasina la ochi dupa ea. De pe acoperisuri. Isi cautau mantuirea.

Un discipol isi intreaba maestrul unde va putea sa-l intalneasca peste o suta de ani, iar maestrul ii raspunde:
-Peste o suta de ani voi fi un bou si voi paste pe malul raului.

-Si voi putea sa te urmez? l-a intrebat discipolul.
Maestrul a raspuns:
-Daca o faci, asigura-te ca am destula iarba.

O gravida nascu in tren, alta in ambulanta. Una chiar in masina de paine cica.
Niste bufoni au interzis un film despre “mania nimfelor” pentru ca ar fi prea pervers pentru ochii nostri. Stiu ei precis ce vor pupilele noastre sa vada. Ori sunt bigoti si imbecili, ori mai perversi decat filmul, facandu-i cea mai buna reclama ascunsa.

Diogene avea obiceiul sa intre in teatru dupa terminarea spectacolului, ciocnindu-se astfel de cei care ieseau. Cand a fost intrebat de ce intra impotriva curentului, el a raspuns:
-Pentru ca sa pricepeti ce am incercat sa fac toata viata.

Un baiat vrea sa se insoare si cica daca nu primeste o suta de mii de like-uri, tata socru nu-l vrea de ginere. Pentru ca intre Craciun si ziua lu’ Valentain nu se intampla nimic, niste bufoni creeaza povesti iar niste slujbasi o promoveaza la televizor, la radio si pe net. Alti bufoni stau cu inima-n poale asteptand sa vada ce-o sa faca socru’ mic. Ca laicurile se aduna oricum. Si telenovela nici n-a inceput inca.

Intr-o zi, Diogene cerea bani unei statui.
– De ce faci asta? l-a intrebat, mirat, cineva care trecea pe acolo.
La care el a raspuns:
– Pentru a ma obisnui cu cei care raman ca niste statui atunci cand le cer de pomana

Niste bufoni, despre care stim ca ar trebui sa ne coduca tara, danseaza din buze in fata microfoanelor vorbind nimic. Trei sferturi din tara lor a tras obloanele. Bufonii se chinuie sa stinga si lumina.

Se spune ca Antistene, in ultimele sale zile de viata, bolnav si indurerat, i se plangea cu voce tare lui Diogene de starea in care se afla:
– Vai, cine ma scapa de aceste rele? striga batranul Antistene.
Auzindu-l, Diogene a raspuns, aratandu-i un pumnal.
– Acesta te va izbavi, maestre.
– De rele, prostule, nu de viata, i-a trantit-o Antistene.

Si noi, bufonii, privind la toate astea, ne scobim oleaca intre dinti si apoi mergem sa votam niste bufoni care sigur se vor pricepe ce sa faca cu zapada.

Intr-o zi, Aristotel a fost intrebat ce castiga oamenii mintind. Inteleptul a raspuns:
-Neincrederea oamenilor atunci cand vor spune adevarul.

Pindic Ghiocel

(2494)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *