Palatul Noblesse

0

Se deschide Palatul Noblesse, locul unde designul devine arta

În luna iunie se va deschide Palatul Noblesse, o clădire monument istoric datând din 1881 cu un rol noblessemultifuncţional, care a fost complet restaurată, consolidată şi amenajată, fiind redată astfel patrimoniului cultural şi arhitectural bucureştean. În frumosul Palat Noblesse funcţionează biroul de arhitectură şi design interior Studio Insign, a fost amenajat cel mai exclusivist show-room al Galeriilor Noblesse unde vor fi prezentate doar produse premium şi, începând din iunie, va fi deschis Centrul de Artă şi Evenimente-Palatul Noblesse.
Palatul Noblesse a fost achiziţionat la finalul anului 2012, iar din 2013 până în prezent au fost noblesse-2efectuate lucrări majore de consolidare şi restaurare a diferitelor elemente arhitecturale valoroase de la interiorul şi exteriorul acestuia, investiţia ridicându-se la peste 1.500.000 de euro. Astfel, a fost creat un univers unic unde arta şi designul interior se împletesc armonios, un cadru ideal pentru a găzdui evenimente diverse cum ar fi expoziţii, vernisaje, concerte, lansări de produse, party-uri exclusiviste, dar şi cine private, business, întâlniri de afaceri sau de networking, conferinţe sau cursuri.

Clădirea are peste 1200 de mp utili, iar cele 5 săli de la parter şi 6 de la etaj ce pot fi inchiriate au peste 250mp. Un alt atu al Palatului Noblesse îl constituie faptul ca este amplasat in mijlocul unei frumoase gradini de peste 900 de mp.

Lungul citat de mai sus este din comunicatul de presa a celor de la Noblesse care vor deschide in sculpturacurind intre Piata Universitatii si Piata Rosetti , pe str. Sfintilor (!), Centrul de Arta intr-o cladire restaurata cu grija care are si o gradina pusa la punct. Cred ca va fi un punct de intilnire pentru toti bucurestenii dornici de frumos , dar si pentru cei in trecere prin Bucuresti care simt nevoia sa-si traga sufletul intr-un altfel de loc. M-am bucurat sa aflu de proiectul celor de la Noblesse si le apreciez curajul, mai ales pentru ca se stie ca e mult mai costisitor si da mai multa bataie de cap sa restaurezi cu acuratete o cladire veche decit sa o lasi in paragina, sa o declasezi, darimi si apoi sa construiesti altceva, de preferinta un turn care sa-ti aduca mari beneficii. Cred ca si toate aceste lucruri stiute si rastiute m-au facut sa admir ce au facut cei de la Noblesse si sa astept cu nerabdare inaugurarea. S-au dovedit si foarte amabili atunci cind le-am cerut fotografii din timpul restaurarii ca sa va (ne) facem o idee despre munca migalosa si foarte specializata la astfel de imobil. Singura lor cerinta a fost sa specific ca fotografiile sint proprietatea lor. Ceea ce si fac. Toate aceste imagini sint de la Galeriile Noblesse ( www.galeriilenoblesse.ro) si copyrightul le apartine.

Laura Guţanu

(844)

About author

Laura Guțanu

Interesata de cultura si arta, moda ii stirneste curiozitatea si o incinta tot ce este frumos. A publicat in reviste de cultura si in cele glossy. Scrie despre ce ii place inca din 1991.

Your email address will not be published. Required fields are marked *