Dan Ghenea
Nu ma intrebati de ce am ales psihiatria. Nu-mi mai amintesc (probabil ca erau niste foarte bune motive). Stiu insa de ce o fac inca: pentru ca am o datorie care creste mereu – pana acum in jur de 20 000 de oameni mi-au vorbit faţa catre faţa si fiecare m-a invaţat cate ceva. Pentru cine scriu? Pentru oricine este interesat de unul dintre urmatoarele cuvinte cheie: minte, creier, sanatate, stres, iubire, cuplu, singuratate,viata, moarte, frica, timp, istorie, România, idei, carti, emotii, copii, parinti, munca, placere, boala, vindecare, pasiune, dependenta, comunicare, psihiatrie, educatie, natura, cultura, sexualitate, dezvoltare, etica, stiinta, religie.
John Nickson#1
Daca spuneam mai deunazi ca „depresia e ca o fiinta vie”, cred ca se poate spune la fel si despre dragoste: trebuie „hranita”. Evident, omul, in evolutia sa, si-a modificat in timp si modul cum „vede” / traieste / „genereaza” dragostea… Stimulii s-au schimbat, abordarile la fel… O muzica adecvata, un ambient placut, un pahar de vin si doua corpuri vibrande, chiar si fara cuvinte, e greu ca poate fi inteles la adevaratele-i dimensiuni de adeptii vanatorii care mai apoi se intreceau in „care miroase mai urat” cu eventual aplecarea la 90 de grade a servitoarelor.
Dragostea a devenit ceva complex, este „chestia” catre care tindem toti fara a fi pregatiti, unii, sa o recunoastem / percepe / „trata” / trai, corect. Ce inseamna corect? Simplu: doar simtind si amplificand aceste simtiri intr-o „comuniune” natural creeata cu lipsa oricarui plan generat de rational…