Tiberiu Lovin: Cat îi doare pe barbati?

0

O prietena m-a provocat pe Facebook: „La voi doare ? Ca-s tare curioasa cand si cat suferă un barbat”. Probabil ca femeile cred ca barbatii spun adio si pleaca linistiti la o bere cu baietii. Poate au impresia ca lor le este usor.

woman-sufferingSi uneori este usor, dar nu atunci cand iubesti, ci doar cand ai avut o aventura sau o partida de sex ocazional. Atunci chiar n-ar rost sa doara decat daca te-ai ales cu vreo boala venerica. Revenind insa la provocarea serioasa, pot spune ca barbatii sufera mai mult ca femeile. Si chiar sunt mai sesibili, chit ca o fac pe cocosii neinfricati si fara inima. Am prieteni care mi-au plans pe umar. La propriu. Disperati. Unii nu si-au revenit nici acum, dupa 10—15 ani de cand au fost parasiti. Unii nu au vrut sa-si mai refaca viata dupa ce sotiile lor au murit. Si sunt inca barbati tineri. Pentru ei, iubirea cea mare nu poate fi inlocuita cu un surogat.

Poate femeile nu cunosc astfel de barbati, dar pe mine m-a impresionat durerea lor. N-au putut trece peste o despartire. Am incercat sa-i imbarbatez, dar plangeau ca niste copii. Ditamai namilele. E mai impresionant pentru mine, ca femei care plang uneori am tot vazut. Uneori si din nimicuri. Doar ca ele isi revin mai repede si isi refac viata. Ca si cum marea iubirea nici n-a existat. Sunt pragmatice. In general. Bravo lor!

Sincer, eu nu-i inteleg prea bine pe barbatii care sufera in asa hal, pentru ca intotdeauna am doua povesti despre ce poate fi: merge sau nu. Cel mai simplu mod de a evita suferinta este sa nu ai asteptari. Lasa viata sa se intample. Nu-ti fa planuri pe 50 de ani. S-ar putea sa mori a doua zi sau sa o vezi ca se saruta cu altul. Si pentru femeie e valabil acelasi sfat, daca pot sa-i zic asa. Banal, chiar. Dar cum sa-ti controlezi sentimentele? Parca si aud intrebarea. Nu le controlezi, ci le simti si te bucuri, dar nici nu te da de ceasul mortii daca nu merge.

despartireDragostea mea nu e un schimb cu dragostea ta. Nu ma iubesti daca eu te iubesc si invers. Asa ca suferinta nu-ti are rostul. Nu dintr-o iubire care nu exista. Daca ai fost parasit, inseamna ca nu ea este mare iubire. Sau el. A fost doar o iluzie. Trebuie sa te bucuri de clipa. Poate fi ultima. Si daca nu mai e nicio clipa, atunci…asteapta. Vor veni altele cu altcineva. A plange dupa un tip/o tipa care te-a lasat e pierdere de vreme. Important e sa gasesti motivele care au dus acolo. Poate principalul motiv esti tu si nu altcineva. Si atunci ai motiv de plans. Sigur, dupa bocet, te poti modela sa nu mai ai suprize sa fii parasit. Sa nu repeti greselile. Sunt altele noi de facut, vorba nu stiu cui.

PS Nu stiu cat am fost de clar ca barbatii sufera mai mult. Mai ales cand sunt parasiti, pentru ca nu inteleg de ce. Voi reveni insa cu un subiect la care nu ma pricep, dupa cum s-au antepronuntat unele prietene de pe facebook la solicitarea mea sa ma provoace: care este pretul platit de ele pentru o relatie. Si e mare. Uneori nedrept.

Tiberiu Lovin

(16959)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *