5 Pesteri Uimitoare ale Lumii

0

Echipa noastra se pregateste cu pasi marunti de vacanta, iar cu fiecare articol parca simtim cum ne apropiem de destinatia mult visata.

In urmatorul articol va prezentam cele mai frumoase 5 pesteri de pe intreg mapamondul; sunt atat de speciale incat si cele mai mari temeri de intuneric si spatii inchise merita sa fie uitate, caci experienta poate face parte, cu usurinta, din categoria „once in a lifetime”.

Glowworms-Cave„Glowworm Cave” din Noua Zeelanda
In clipa in care privesti aceste fotografii minunate ti se va taia respiratia. Este de departe cea mai cunoscuta atractie turistica a tarii.
A fost descoperita in 1887, iar de atunci aceasta si-a schimbat regulat formele neincetand sa uimeasca vizitatorii veniti in numar spectaculos.

glace-cave“The Crystal Cave of Giants”
Sau Pestera de Cristal a Uriasilor, se gaseste in Mexic.
A fost descoperita recent, in anul 2000, de catre minerii care lucrau in apropiere. Pentru curiosi, aceasta poate fi asemanata cu un orasel real.

„Vatnajokull Glacier Cave”, Islanda
Poate parea desprinsa din filmele de Science Fiction.
Cei care au patruns in adancurile sale au impartasit si curiosilor experientele unice din interior. Locul in sine parca provine din cu totul alta lume; de asta ne-am convins si singuri…privind pozele!

„Marble Caves”, Chile
Departe de orice drum pe care s-ar putea ajunge cu masina, singura cale de acces catre aceasta mirifca zona este cu barca. O companie locala a dezvoltat o afacere micuta, organizand mini tururi de 30 de minute pentru vizitatori.

2-Carlsbad-Caverns„Carlsbad Caverns”, sau Rezervatia naturala Pesterile Carlsbad
Din nou in Mexic, taramul locurilor de poveste, aduce vizitatori si catre aceasta rezervatie naturala.
Avand o suprafata de 189.26 km², vizitatorii se pot plimba in voie ore intregi sau pot lua liftul care duce direct in subteran. Parcul detine doua intrari: Districtul istoric Cavernes si districtul istoric Rattlesnake. Mai bine de jumatate din suprafata parcului a fost lasata pustie pentru a nu se face schimbari majore asupra zonei.

Ana Maria Iancu

(433)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *