Buna, ce faci?

0

Buna, ce faci?  – Bine merci, mă cert cu iubi

„Si sunt vise-n care tu trișezi
Spune-mi ce-ai făcut“
zice Connect R aproape în fiecare dimineață cand „dau drumul“ la TV ca sa pot deschide un ochi. Macar n-o mai aud pe Andra cu „va fi binee-EEEE“ că-n zilele alea toate-mi merg prost.
Deschid al doilea ochi, mi se dezmortesc urechile si cântă Raluka :
„Ma întreabă ce sa-i zic
Ii spun, nu stiu nimiiiiiic
Dar as mai vrea un pic……. „

Imi amintesc ziua de ieri, oh, da, ne-am culcat supărati, ce facem azi ? O luăm de la capat? Habar n-am. Eu, îndărătnică exact ca Joiana când o iei prin surprindere de la păscut, nu ma duc sa zic iarta-ma, că e clar ca nu a fost vina mea. El, încapatanat si mandru ca Suleimanu care-a cucerit recent româncele pe Kanal D, nu a gresit, nu vine sa zică iarta-ma. Emisiunea aia în care îi duci flori si i le trantesti în brațe cu forța, s-a terminat de cand a trecut Mircea Radu la pupitrul de stiri.Oricum mie nu-mi plac florile, de ce sa le rupi si sa mi le îmbuchetezi pentru 4 zile? Lui nu-i place nimic de cand am strigat ieri ca apucata asa că….nu-mi ramane decat sa-mi iau coada între picioare si sa ma deplasez la cafetieră. Unde stă deja El, aranjandu-si dosare. Sună telefonul!
Nu-l bag în seamă ca e weekend, e prea dimineata si prietena mea nu ma sună decat după 9.
Mai suna odata si de înca 2 ori exact cand rostim eu si el cate-un pipernicit „buna dimineata“. Cu-n sfert de cafei în cană, mă îndrept spre blestematul mijloc de telecomunicatie.

„Doooooamne tu da ce greu răspunzi. Da ce faci?“
(O cunostinta).
Ma gândesc ca s-a blocat în lift sau că l-au arestat pe barbat-su, c-altfel nu pricep întrebarea. Scot un „ăăăăă” gâtuit, ce lucru supranatural as putea sa-i spun că fac din moment ce nu avem în comun mai mult decat anuale La multi ani-uri si Sarbatorile fericite?
„Imi beau cafeaua”,
zic. „Eram în baie“.
„Mno tu, da ce-i cu vocea asta?“
„E dimineată desteapto. Ne-auzim din an în Pasti si-acum ma suni la 5. In loc sa discut cu omul meu sa vad daca ne mai faultăm azi sau învatam sa iertam, trebuie să fac pe mascariciul la telefon si nu pot!
„Sunt răgusită putin. Cred c-am fumat prea mult ieri.”

Stau la telefon ca erbaceea gingasa si astept sa-mi spună de ce m-a sunat .

Ea pufaie din tigară si într-un sfarsit ma întreabă ce fac azi. Imi vine sa-i spun ca o sa ma cert zdravan, apoi îmi pun toate întrebarile existentiale si în sfarsit, ca sa-mi opresc gandurile introduc mp 3-ul în urechea internă. Prin casti oarecum. Storc 3 lacrimi nevazute cugetand la greutatea vietii, citesc putin, scriu si la final el vine sa ma mangaie asa cum face întotdeauna. Eu răman în continuare suparata si cu bot de iepuroi, el trage de mine sa iesim, sa ne plimbam, sa vorbim, sa uităm. Mai tarziu mananc 2 clatite cu piure de castane si vorbesc cu oamenii dragi. Seara ma împac.Totusi în acest moment as arunca telefonul pe scari in jos.

„Inca nu stiu, îi raspund fara vlaga. De ce?“
„Daaaa păi ma duc până la mall în centru si m-am gandit ca poate vii cu mine, ca-mi caut niste botine.“

Pe moment sunt sigură că m-a blestemat nenea cela pentru ultimul articol în care părea că iau numele Domnului în deșert.
Vine El spre usă si sopteste „dupa ce termini, vino sa bem cafeaua si sa vorbim.“

Intre timp femeia turuie la telefon: ultimele încalțări i-au făcut varză sosetele alea albe pe care si le-a luat de la Real. Si scria PUMA pe ele. Si încălțările erau din piele, ea numai piele poartă. Naturală. De artificială nu a auzit, da’ stie ea că-i mușama. Ii explic ca majoritatea condurilor nemtesti si de pe la Milano fac acelasi lucru si chiar nu conteaza daca-i ia din mall sau din Piata Marasti.
Imi povesteste c-are un deget mai lung si unul mai scurt, mi se raceste cafeaua si mi se-aprinde fundul că m-am lipit de caloriferul electric. Vreau la baie, vreau sa-mi beau cafeaua în liniste si sa-mi corectez ultima scriere, vreau sa vorbesc cu El. Sa ma împac.

Intr-un final îi spun intrusei că o s-o sun pe la 12 cand aflu ce program am si ca nu e o problema sa o cautam pe Cenusareasa la mall daca anunță intenția cu 3 zile inainte.
Inchid si deja sunt nervoasă, cofeina nu si-a facut efectul si ar trebui sa fiu calmă ca sa pot vorbi cu El dar temperamentul meu mă va împinge să mai trântesc 3 replici usturatoare. Imi sună iar telefonul. Al meu respiră sub presiune în camera de alături.

„Salut……..ce faci azi?“
Hapi.Riverwoman

(1697)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *