Bunele Maniere si sarutatul mainii

0

Se pare ca, de-a lungul timpului, s-a pierdut acest obicei placut de a saruta mana unei doamne. Acum sarim peste aceste etape care fac parte din buna noastra crestere fiind mult prea preocupati de alte obiceiuri „la moda”.

Sarutul mainii este un gest de curtoazie si eleganta, un gest prin care barbatii isi arata respectul fata de femei. Insa folosit la momentul nepotrivit cu persoanele nepotrivite, acesta poate fi inteles gresit de catre cei din jur.
Desi acest gest nu mai este considerat de actualitate in Europa, aristocratia inca nu a renuntat la acest gest, facand parte din bunele maniere de baza ale unei societati sanatoase.

Cum se saruta mana?

In general se va saruta mana unei persoane respectabile in imprejurari exceptionale. Nu este de bun gust sa incepem a saruta mana tutror celor din jur.

Bunele-maniere-sarut-manaNu se va saruta niciodata mana unei doamne peste masa.

Domnul se va preface ca o atinge pe doamna, sau chiar o va face foarte atent si finut.

Nu se va insista asupra zonei ca o stampila. Gestul in sine este frumos, nu ne intereseaza impregnarea urmei buzelor in epiderma. Astfel vom evita situatia jenanta de a umezi mana celei sarutate.

Este de preferat sa nu se glumeasca asupra acestui gest. Cel care o va face risca sa para un necunoscator al bunelor maniere si este bine si sanatos sa stim cate putin din fiecare.

Iancu Ana Maria

(1284)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *