Bunele maniere in trafic

0

Lasand la o parte faptul ca zilnic ne este prezentat de catre mass media cel putin un caz de accident rutier in care sunt nerespectate niste reguli esentiale, revista noastra incearca sa va aduca la cunostinta faptul ca pe langa acele reguli mai exista si altele, asa numitele „bune maniere in trafic”.

Cum vorbim in masina?
Un client nu se va aseza langa un taximetrist pentru a-i asculta cuvintele nepotrivite spuse la nervi, sau pentru a fi pus in pericol de catre acesta, ba din contra, mersul cu taxiul presupune o activitate necesara si deseori placuta, daca nu intampinam chiar si mirosuri neplacute.
De asemenea, puteti fi o prezenta extraordinara la o cina si puteti lasa o impresie mai mult decat placuta in casa gazdei, insa daca la final nu va abtineti atunci cand conduceti pe cineva acasa, rostind cuvinte grele in trafic, intreaga munca se va duce pe apa sambetei.

Cum ne asezam in masina?
Daca suntem intr-un taxi, vom merge pe locul din fata doar daca dorim sa vedem orasul, in caz contrar, este indicat sa ne asezam pe locul din dreapta spate.
Lucrurile stau complet opus daca masina in care vom calatori este a unui prieten; ne vom aseza langa acesta si vom incerca sa nu gesticulam in exces sau sa ridicam tonul vocii.

men-trafficFaptul ca ne aflam sau nu la volan nu ar trebui sa ne faca sa uitam de solidaritate si respect, o masina nu este o armura. Injuraturile si semnele obscene nu-si au locul, desi le intalnim la tot pasul, este ca si cum ne aflam pe un trotuar si uitam ca nu mai suntem inconjurati de peretii fortaretei, iar atunci incepem sa ne manifestam ca in jungla.
Bunele maniere in trafic sunt pe cale de disparitie, iar majoritatea tind sa se transforme atunci cand se urca la volan ca si cum ar pleca la razboi, cu atat mai mult daca este si ora de varf. Sa incercam sa ne calmam, caci sunt oameni in trafic cu care cel mai probabil nu ne vom mai intalni niciodata, insa intreaga energie negativa emanata nu va face altceva decat sa ne afecteze pe noi insine.

Iancu Ana Maria

(328)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *