Cum alegem parfumul ideal?

0

Alaturi de incaltaminte, bijuterii sau imbracaminte, unul dintre accesoriile de baza este reprezentat chiar de catre parfum. Cum alegem parfumul ideal si in ce masura trebuie sa ne implicam in cautarea acestuia aflam impreuna.

coco-chanel-quoteExista persoane care o data ce l-au intalnit, nu vor mai renunta la brandul respectiv ani intregi. Alte persoane poate nu si-au gasit nici dupa indelungi cautari o aroma care sa-i reprezinte. Modul in care alegem parfumul ideal este cel mai important; avem nevoie de timp si rabdare pentru a fi multumiti pe o perioada indelungata.

In primul rand trebuie sa stii pentru ce cumperi un parfum. Da, poate parea straniu, insa trebuie sa stii daca il alegi pentru ocazii mai mult sau mai putin speciala, pentru activitatile de zi cu zi si asa mai departe in functie de fiecare.

De asemenea este foarte important sa te cunosti pe tine ca persoana. Doar pentru ca cei din jur folosesc Chanel sau alte parfumuri de renume asta nu inseamna ca te vei simti confortabil atunci cand il vei purta. Ghideaza-te in functie de celelalte parfumuri pe care le folosesti, iar aici ma refer la gelul de dus, sampon sau balsam. Poate este prea complicat sa te gandesti la o combinatie de bergamota cu orhidee, dar creeaza-ti in mintea ta un limbaj usor: parfum dulce, puternic, fresh, etc.

perfume-chanelOfera-ti timp. Nu pleca in cautarea parfumului ideal atunci cand iesi de la serviciu si intri sa iei paine. In niciun caz. Testeaza piata, verifica mai multe parfumerii, aplica aroma favorita pe un tester, ia-l acasa si vezi cum se modifica aroma pana a doua zi. Iti mai place? Pigmentul pielii difera de la om la om. Nu te astepta ca parfumul prietenei tale sa miroasa la fel pe pielea ta si sa-l achizitionezi fara sa-l probezi. S-ar putea dovedi o adevarata catastrofa.

Parfumul nu e nemuritor. Nu te astepta ca la 6 luni dupa achiztionare sau mai mult sa aiba acceasi intensitate ca in prima zi. Si nu, nu-l tine „de bun” s-ar putea sa nu mai ai cu ce te da. Foloseste-l cat de des poti, dar nu in cantitati mari nu toata lumea are aceleasi gusturi, iar unele persoane pot fi alergice la parfumul tau si nu vei fi vazut cu ochi prea buni. Alegerea parfumului este o arta, un parfum trebuie probat mai mult decat o pereche de incaltaminte, caci pana la urma, in mod indirect, parfumul spune atat de multe despre un om.

(288)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *