Healthy is stylish

0

Exersăm în fiecare zi schimbarea şi dacă nu o exersăm ne-o dorim. Fie că vorbim de schimbarea locuinţei, a garderobei, a job-ului, a siluetei, a stilului de viaţă în general, stăm sub auspiciul dorinţei de modificare. Cum lumea se schimbă în jurul nostru cu o rapiditate din ce în ce mai mare, succesul zilelor noastre constă în adaptare. Cu cât avem capacitatea de a ne adapta mai rapid cu atât vom gusta succesul.

Schimbarea şi adaptarea sunt termeni pe care-i putem dezvolta în  toate domeniile şi activităţile zilnice, dar astăzi vom dezbate despre schimbarea stilului de viaţă.

Nu mai suntem atât de tineri, vă amintiţi de perioada când aveaţi 20 de ani? Ce vremuri…

nuciPariez că dacă vă faceţi curat în garderobă veți găsi lucruri pe care nu le-aţi mai purta în vecii vecilor, jeansi poate cu o mărime mai mică decât prevede legea, bluze strâmte care să vă evidenţieze formele şi pantofi cu tocuri uriaşe. Nu e rău să analizaţi şifonierul şi să vă gândiţi ce s-a schimbat.

Până de curănd am trăit în epoca modelelor skinny, slavă Domnului că lucrurile se schimbă şi anorexia a fost înlocuită cu modelul “strong” . Grija pentru sănătate se îndreaptă cu paşi siguri către trupuri frumos modelate. Fitness-ul, mâncarea cu grijă aleasă şi consumul de calorii numărate sunt trendul noii vieţi.

Ce este cu atât mai interesant în această schimbare este că “ healthy is stylish”. Nimic nu ne mai stă în cale către un stil de viaţă sănătos. Noul trend este susţinut de acesorii şi haine pline de glamour. Mersul la sală, cu bicicleta, la yoga sau orice implică sportul nu se  mai adresează doar profesioniştilor, acum este dedicat în întregime neiniţiaţilor. Dacă din întâmplare nu vă găsiţi suficiente motive pentru a vă porni către drumul accelerat al schimbării, vă ofer câteva:

–       Este mult mai impresionant într-o lume a succesului să ai un corp tonifiat și sănătos decât o geantă de piele by Hermes.

–       Aspectul pielii. O ședință de transpirat este la fel de benefică precum un tratament cosmetic. În timp ce bătăile inimii sunt accelerate, presiunea sângelui este și ea crescută determinând circulția acestuia să „invadeze” mai rapid țesuturile și asftel se face o detoxifiere. Conform doctorilor, transpirația este bună pentru piele deoarece o parte din apă se evaporă și răcește temperatura corpului, în timp ce restul este absorbită de piele, motiv pentru care avem un luciu aparte după ce transpirăm din abundență.

–    Neuronii fac conexiuni mai rapide. Dacă ai o întâlnire importantă și decizii de luat, studiile recente spun că 20 de minute de exerciții fizice îmbunătațesc abilitățile cognitive și atenția. Dr. Hillman spune că se întâmplă un transfer în creier ce amplifică atenția și ne ajută la o coordonare mai bună a gândurilor și acțiunilor. După 20 de minute de efort fizic, timp de o ora creierul este mai activ, decât în perioadele de repaos fizic.

–       O viață sexuală mai activă.  Un studiu recent publicat în „ The Journal of Sexual Medicine” relevă că orice femeie care folosește banda de alergat timp de 20 minute, prezintă o îmbunătățire cu circa 150% mai mare,  a excitației genitale. Cumpărați-vă bandă acasă sau abonați-vă la o sala din apropierea domiciliului, deoarece procentul acesta este valabil doar jumătate de oră după încheierea exercițiului.

–     Somn prelungit și odihnitor. În 2011 s-a făcut un studiu care demonstrează că cei care  își lucrează mușchii circa 30 de minute/zi  timp de 5 zile/ săptămână, adorm mai repede și se simt mai puțin obosiți pe parcursul zilei. Sportul elimină stresul și anxietățile de peste zi și ajută la reglarea temperaturii, lucruri esențiale pentru un somn de calitate.

Cum precizam și la început sportul este la modă și dacă sunteți „fashion victim” sportul se va afla pe lista de „must-done-uri” ; în cazul în care doar vă doriți un stil de viață sănătos, tot sportul este soluția. Asfel că indiferent de afinități, de vârsă sau de context treuie sa învățăm să ne adaptăm, pentru că acesta este succesul.

Vă doresc: un somn liniștitor, o viață sexuală împlinită și activă, un aspect tonic și conexiuni rapide ( între neuroni).

Raluca Faibiș

(680)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *