Nevoile Emotionale

0

Stiti cre va sunt nevoile emotionale?

Pentru ca in articolele precedente am vorbit si punctat foarte mult pe tema nevoilor emotionale, ma simt oarecum obligat sa explic si despre ce este vorba si la ce ajuta aceste nevoi emotionale.

Atat la femei cat si la barbati, atentia pe care o primim de la cei din jur ne ajuta sa evoluam sau sa involuam. As putea spune ca in functie de trairea pe care o avem atunci cand cei din jurul nostru ne apreciaza sau ne critica ne ajuta sa evoluam din punct de vedere emotional. O alta parte a nevoilor emotionale vine din partea acelor persoane pe care le numim parinti, spun asta pentru ca foarte multi dintre noi raman cu un mare deficit de stimuli emotionali din partea parintilor. Inclusiv eu pot afirma ca am fost crescut fara blandete si afectiunea de care aveam nevoie. Poate veti spune ca am crescut foarte bine, asa este, insa in interiorul meu stiu ca am ramas blocat in jurul varstei de sapte, respectiv opt ani, din punct de vedere emotional. Partenera sau partenerul nu poate satisface aceste emotii pe care trebuia sa ni le ofere parintii nostrii, fapt pentru care , ramanem involuati din punct de vedere emotional.

Acum cinci ani am inceput sa accept situatia asa cum este, sa inteleg ca nu voi mai primi niciodata acele emotii care m-ar fi ajutat sa ma dezvolt si sa incerc sa vindec ranile provocate de criticile si descurajarile emotionale de care am avut parte de-a lungul timpului. Am invatat sa ma apreciez singur sis a pun in valoare lucrurile si trairile care ma faceau sa simt ca insemn ceva si care imi dezvoltau personalitatea.

Pe la inceputul acestui an, am avut ocazia sa cunosc un copil, caruia parintii i-au oferit prea multa permisiune si libertate, lucru care a dus la o dezvoltare narcisica a personalitatii acestui copil. Acesti parinti au incercat sa ofere copilului lor tot ceea ce nu au avut ei de-a lungul timpului, lucru care a dus la o dezvoltare defectoasa a emotivitatii copilului. Din punctul meu de vedere, un copil care tinde sa devina narcisic, are mari sanse sa calce in picioare tot restul oamenilor din jurul lui, pentru a-si satisfice propriile nevoi si de ce nu chiar pentru dezvoltarea Ego-ului sau superior.

Consider ca este important sa discutam si sa incercam sa ne apropiem de oameni care au trecut prin emotii si tariri asemanatoare cu ale noastre, pentru ca in felul acesta atat noi, cat si pertenerii nostrii putem incerca sa ne intelegem si  sa ne vindecam ranile.

Ceea ce vreau sa mentionez aici este faptul ca pentru a ajunge la o armonie cu cei din jurul nostru (prieteni, parteneri, colaboratori) avem nevoie sa ne dezvoltam o latura de perceptive a sensibilitatii noastre emotionale care sa ne ajute sa putem intra in contact si interactiona cu diferite persoane fara a ne simti inferiori sau frustrate in prezenta lor. In articolele viitoare, cu acceptul vostru, al celor care citit aceste articole as vrea sa incerc sa aprofundez interactiunea dintre un barbat si o femeie in asa maniera incat ea sa duca la o relatie de calitate intre cei doi.

Mirel

(847)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *