Placinta cu mere de post

0

Daca tot suntem in plin post al Pastelui asta nu inseamna ca trebuie sa ne abtinem si de la micile placeri vinovate ale vietii, cum ar fi: un desert de calitate facut in casa.

Noi va prezentam o reteta cu sanse mari de reusita chiar si pentru cele mai tinere bucatarese care doresc sa-si surprinda placut familia.

Pentru conceperea prajiturii vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 18 linguri de zahar
– 18 linguri de ulei
– 8 linguri de apa plata
– 8 linguri de apa minerala
– 5-7 mere mari, curatate si date pe razatoare (acestea vor fi indulcite cu zahar, dupa gust)
– un plic de zahar vanilat
– un plic bicarbonat de sodiu
– 1 kg faina

Se vor amesteca toate ingredientele mentionate anterior, mai putin faina, cu ajutorul mixerului circa 5-7 minute. Adaugam faina si framantam aluatul pana se vor putea intinde foi (aproximativ 10 minute). Ungem tava de cuptor cu putin ulei si intindem prima foaie, adaugand ulterior umplutura cu mere. (Atentie: merele au fost inainte lasate la foc mic pana au prins o culoare aurie si s-au inmuiat cu zaharul, omogenizandu-se). Peste umplutura se va mai intinde a doua foaie, apoi se lasa la cuptor pana se rumeneste, in functie de puterea cuptorului aproximativ 30-35 de minute.

Reteta este simpla si rapida, iar daca aveti copii micuti, cu siguranta placinta este mai sanatoasa decat orice alt dulce din comert! Alaturi de un dulce este binevenita si o bautura sanatoasa, iar cum laptele natural nu este permis in perioada postului, puteti savura placinta alaturi de cateva ceaiuri extrem de sanatoase pe care le gasiti aici.

Pofta buna!

(2124)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *