Bărbații noștri – Eroi au fost, fricoși sunt încă

0

Bărbații noștri. Eroi au fost, fricoși sunt încă – Circula o poantă, cândva. ”Când o femeie se plictisește, mănâncă înghețată. Când un bărbat se plictisește, invadează o țară”. Minunat, doar că bărbații ăștia care invadează țări crapă de frica doctorului, de exemplu.

Aveam, cu ani în urmă, un iubit care prefera să moară-n chinuri acasă, cu temperatura 44, decât să meargă la spital, unde medicii din gardă i-ar fi redus-o măcar la 41, din politețe (sau din șpagă, mă rog). Îl durea măseaua câte două săptămâni, se tăvălea prin pat ca soldatul de la Oituz, Mărăști și Mărășești. Când l-am rugat să mergem la dentist, promițându-i că-l țin de mânuță cât bagă nenea doctorul oglinduța în gura lui, s-a uitat la mine de parcă i-aș fi zis că mă-sa gătește ca Andreea Tonciu.

Am o prietenă, doctor stomatolog, care mi-a spus că i-au leșinat câțiva pacienți pe scaun, de frică. Printr-o misterioasă coincidență, toți erau bărbați. Le-am luat apărarea, avocățește, i-am spus că poate aveau tensiunea mică și anemia mare. Ea mi-a spus că altă coincidență interesantă era faptul că picau lați numai când vedeau acușorul seringii cu care urma să le facă anestezie (tocmai ca să nu-i doară).

Ăștia de la CIA habar n-au să interogheze suspecții. Se chinuie cu metode de tortură prăfuite, gen electrocutare sau sufocare, când le-ar fi atât de simplu să amenințe teroristul arestat cu o anestezie stomatologică. Fanaticii slujitori ai lui Bin Laden ar claca instantaneu, dacă le-ai spune că au un granulom în gingie și trebuie operat, trebuie rezecție, chestii de-astea. De fapt, așa cred că l-au și găsit americanii pe liderul Al-Qaeda, au prins un aghiotant de-al lui și l-au amenințat că, dacă nu dă pe goarnă unde-i șefu’, îi pun o plombă, după ce-l pilesc cu o freză.

Bărbați care poartă pistoale la brâu intră-n streche dacă văd un pârlit de ac. Probabil e ceva ancestral, presupun că femeile din peșteră au inventat acul, spre a coase chiloții de blană ai masculilor, și l-au uitat în patul pufos de calcar. Iar bărbații păroși veniți de la vânătoare s-au așezat cu fundul în el. De atunci, pesemne li s-a dezvoltat o spaimă cronică, urlă noaptea în somn, visând că vine o asistentă și le înfige ceva în cărniță. Desigur, dacă asistenta are sânii mari și fusta mică, lucrurile sunt negociabile.

Dacă vrei să sperii un bărbat, nu scoate pistolul și nici cuțitul, îl doare-n cot. Spune așa: ”Bzzzzzzzzz!” și arată spre dinți, ai să vezi un leșin ca-n filme. Buf! Sparge-i o farfurie în cap și va spune, amuzat, că asta ține de eternul feminin. Fă-i o injecție și te va da în judecată direct la tribunalul de la Haga, ca să nu se mai încurce cu magistrații de la sectorul 5.

Iubitul pe care l-am evocat cu drag mai sus a venit într-o seară acasă cu fălcile umflate, era ca un hamster mâncăcios. Din vorbă-n vorbă, am dedus că are două infecții la două măsele simultan, ceea ce, recunoașteți, e o performanță. I-am spus și cu frumosul, și cu țipatul, că n-a murit nimeni la dentist, până la proba contrarie. El m-a privit lung și gânditor, apoi mi-a spus, oftând: bine, merg și la dentist, dacă așa vrei tu, doar că nu vreau anestezie. A afirmat asta și la cabinet, iar personalul medical și-a frecat mâinile cu voioșie și a fost de acord, mai ales că acolo erau numai femei – doctorița, asistenta și secretara.

Simona Catrina 

(3849)

About author

Simona Catrina

“Andiamo” impreuna cu Alice Nastate Buciuta, “Codul nebunelor maniere”, “Sex in (per)versiune clasica” si nenumarate articole si editoriale, reprezinta cu adevarat cv-ul Simonei Catrina. Este savuroasa, chiar daca este mahnita sau vesela; are abilitatea condeiului si un fin simt al umorului. A plecat, s-a intors, s-a suparat pe Romania, pe barbati si de multe ori si pe femei, a sperat, si-a dorit, cel mai simplu de spus ar fi ca: a trait… intens. Important este ca a revenit, ca este in continua verva si ca urmeaza sa aseze km de cuvinte, atat de firesc in pagina.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *