Anamaria
„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela
Ralix the others. Discover Yourself
Infectiile vaginale sau vaginitele : Acestea sunt determinate de catre dezvoltarea ciupercilor in vagin. Femeile cele mai predispuse la acest tip de infectii sunt cele aflate in plina perioada de fertilitate.Cauzele care conduc la acest tip de afectiuni pot fi numeroase : actul sexual neprotejat, schimbarea multipla a partenerilor, gelurile pentru igiena intima cu diverse parfumuri, etc.
Simptome :
In cazul unui control medical, va fi foarte usor sa se stabileasca un diagnostic, dat fiind faptul ca simptomele pe care le prezinta aceasta afectiune sunt destul de severe si in numar mare : pruritul vaginal urmat de mancarimi vaginale;
– scurgeri vaginale cu un miros puternic;
– dureri in timpul contactului sexual;
– piele din jurul orificiului vaginal este rosie
– dureri in timpul urinarii;
Pentru prevenirea acestui tip de infectii este indicat sa nu facem abuz de antibiotice, pentru ca acestea pot modifica echilibrul florei vaginale. De asemenea, dieta echilibrata si folosirea hainelor, respectiv a lenjeriei din bumbac, sunt indicate pentru combaterea afectiunilor vaginale, de orice tip.
Ca suplimente nutritive, este indicat consumul de zinc, vitamina E si probiotice ( asa numitele « bacterii bune »)
Durerile menstruale : s-a estimat faptul ca majoritatea femeilor sufera ocazional de acest tip de dureri, iar mai bine de o treime dintre acestea sufera de dureri abdominale atat de puternice, incat sunt nevoite sa intrerupa activitatile cotidiene.
Acestea se datoreaza contractiilor uterine care sunt mult prea puternice si dese. De cele mai multe ori durerile se instaleaza in ziua menstruatiei, sau chiar cu cateva ore inainte.
Din fericire pentru femeile care sufera de aceste stari de indispozitie, exista o serie de remedii natural care le pot fi de folos mai devreme sau mai tarziu.
Nutritia : persoanelor care sufera de dismenoree (perturbari ale ciclului ovulator) le este recomandat consumul de legume si fructe, evitand pe cat posibil preparatele din carne si uleiuri vegetale. Suplimentele nutritive precum megneziul vor ajuta la relaxarea muschilor vaginali.
Preparatele naturiste care ajuta la combaterea durerilor abdominale din perioada menstruatiei pot fi : ceaiurile din busuioc, la care puteti adauga scortisoara. Daca durerile sunt insuportabile ceaiul de scortisoara este de asemenea un remediu naturist extrem de potrivit. Ghimbirul folosit la condimentarea legumelor este de asemenea un bun factor de combatere a durerilor, iar pentru crampe extrem de puternice este recomandat ceaiul de menta.
In acestea perioada multe dintre femei fac eforturi supraomenesti pentru a se putea da jos din pat, astfel ca ar fi prea mult sa spunem ca exercitiile fizice ne vor ajuta sa depasim momentele dureroase, insa, daca am spune ca de fapt aceste « exercitii fizice » nu se rezuma doar la mersul la sala sau alergare in parc, ci si la exercitii de yoga in pozitii confortabile, precum exercitii de respiratie, atunci parca totul pare mai accesibil.
Presopunctura poate avea un efect benefic, relaxant si decongestionant; masajul deasupra zonei pubiene, sau in unghiul superior dintre metatarsiene pot oferi relaxare abdominala de scurta durata, insa in combinatie cu remediile anterioare, sindromul premenstrual si menstra nu vor mai fi atat de greu de depasit.
Ingrijeste-te de corpul tau ca si cand ar fi un copil, nu-l neglija, caci mai tarziu isi va cere drepturile!
(297)