Barbatii si sexul

0

Barbatii si sexul – Exista o serie de mituri, cu privire la modul in care barbatii percep sexul si ce importanta ii dau acestuia, care de-a lungul timpului au inceput sa devina frustrante. Aceste clisee nu fac altceva decat sa expuna in termeni cat se poate de complicati, idei de-a dreptul banale si simple. Barbatii nu vad sexul ca pe un trofeu, sau cu atat mai putin nu fac din asta un scop in viata, nu are nimeni in plan sa bifeze cat mai multe raporturi sexuale pana in momentul in care nu vor mai fi.

In ce maniera privesc barbatii sexul si cum percep actul in sine ?

sexul si barbatii1. Barbatii nu se gandesc la relatii intime permanent.
Potrivit studiilor, impactul pe care-l are societatea asupra mentalitatii umane ajunge ca pana la un anumit moment dat, sa constranga barbatul in asa masura incat si acesta sa aiba impresia ca este tot timpul dispus pentru a intretine relatii sexuale. Partial, nu ar fi gresita ideea, insa la fel ca si femeile, barbatii vor sex atunci cand….il vor. Sunt pregatiti tot timpul pentru un eventual act sexual, insa nu il vad ca pe o prioritate permanenta.

2. Sexul inseamna validarea sentimentelor
Barbatii nu sunt de gheata. La fel ca reprezentantele sexului frumos au momente de slabiciune, momente in care se simt nesiguri pe ei. In fiecare barbat exista mai multe « personalitati » daca le putem spune asa : exista criticul sinelui, barbatul nesigur, barbatul puternic. Dupa un act sexual reusit, barbatii devin mai siguri pe ei, pe armele lor si pe persoana pe care o au alaturi.

3. Totul se rezuma la putere
Adevarat, existenta puterii sau dorinta de a domina, nu este un mit. Insa, nici pe departe nu este atat de infricosator pe cat se presupune a fi. Fiecare barbat isi doreste sa-si aduca partenera in extaz, pe culmile placerii creand asa-numitul fenomen nirvana. Efectele sexului nu sunt doar hrana pentru propriul ego, ci si pentru relatia de cuplu si modul in care acestia si-o doresc.

4. Neglijam pentru ca ne pasa


Suna ciudat si aproape nimeni nu va crede asta, poate nici chiar in cel mai sincer moment al relatiei, insa din nefericire asa sunt barbatii – extremisti. Fie prea indiferenti si distanti, fie prea romantici si atenti. Din nefericire o cale de mijloc nu exista la tot pasul, acel tip de barbat trebuie « creat » si mai ales ajutat. Exista persoane care nu au rabdare sa inteleaga barbatul de langa ele, precum si barbati care nu suporta ideea de a se mula pe cerintele partenerei, astfel se nasc celibatarii. Barbatii care fac exces de romantism se tem sa nu-si piarda partenera neglijand-o, spre deosebire de cei care par indiferenti si nu vor sa o « sufoce » acordandu-i prea multa atentie, avand impresia ca astfel isi vor putea pierde din autoritate si integritate. Oricum am pune problema, in fiecare barbat exista o teama si o nesiguranta permanenta. Cand vorbim despre barbatii si sexul slab este inerent sa nu ne podideasca multitudine de dileme.
Chiar daca toate “simptomele” indica tipul barbatului dezinteresat, ar trebui sa va calmati, daca nu este nimic grav, treptat lucrurile se vor imbunatati, pentru ca desi lasa impresia ca nu le pasa, pentru ei conteaza foarte mult!
Ana Maria Iancu

(953)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *