Boli genitale – candidoza si cistita

0

Simtiti usturimi, stari de disconfort si mancarime in partea zonelor genitale? Acestea nu fac altceva decat sa va atentioneze cu privire la anumite boli ce sunt in curs de dezvoltare, ajungand ca la un anumit moment dat sa va afecteze sanatatea si implicit viata sexuala. Nu va lasati doborate de astfel de afectiuni ce pot fi prevenite.

Candidoza este o afectiune ce apare in urma unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans, un fungus care face parte din familia drojdiilor, aflandu-se in numar mic, in tractul gastrointestinal unde coabiteaza cu diferite alte bacterii, care obisnuiesc sa-i « ingradeasca » teritoriul de actiune, insa deseori aceasta paraseste zona propriu-zisa, creand  o serie de afectiuni.

Cum o combatem?

Candidoza nu este o boala de care trebuie sa scapam, aceasta apare la fiecare individ in parte, creand afectiuni doar la anumite persoane, iar acestea trebuie tratate cu multa atentie. Acest dezechilibru la nivel vaginal este afectat in momentul in care organismul uman sufera de diabet, iar disparitia candidozei va fi posibila doar dupa vindecarea de diabet. Prin urmare, alimentele ce contin zahar trebuie evitate in totalitate, concentrandu-ne asupra alimentelor bogate in fibre, este indicat sa ne detasam de tot ceea ce contine carbohidrati, sau gluten. Iaurtul, in schimb, este unul dintre alimentele potrivite in lupta cu candidoza.

Pe langa alimentatie, este necesar consumul de suplimente precum :

-Beta carotenul : persoanele care sufera de candidoza dispun de o cantitate neglijabila de vitamina A

-Zinc : deficitul de minerale din corp este din nou o cauza a acestei boli

retete-usturoi-Usturoiul : ajuta la combaterea diferitelor boli, intarind sistemul imunitar

Cistita : este o inflamare a vezicii urinare. Femeile, in proportie de 50% se vor confrunta la un moment dat, pe parcursul vietii, cu acest tip de afectiune. Acest lucru nu trebuie sa ne ingrijoreze, insa cistita poate deveni realmente o problema grava de sanatate atunci cand infectia ia amploare afectand rinichii. Cistita nu este o afectiune periculoasa, insa neingrijirea acesteia poate duce la complicatii severe. Simptomele cistitei sunt usor de recunoscut : pierderea involuntara a urinei, dureri uretrale, hematuria fiind cea mai grava simptoma (existenta sangelui in urina).

Cum o combatem ?

Cauzele cistitei sunt diversificate : de la bazinele cu apa ce contin clor pot afecta uretra, vibratiile puternice ce se resimt in timpul mersului pe motocicleta, sau consumul redus de lichide pot duce la o serie de complicatii.  Baile de sezut sunt recomandate, in combinatie cu o serie de remedii naturiste : infuzie cu ceaiuri de afine, antibacteriene, sau zeama de orz cu lamaie. Consumati usturoi, de preferat crud, nu gatit caci este cu mult mai eficient, in cazul fierberii sau prajirii isi va pierde din proprietati.

(795)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *