Bunele maniere de sarbatori

0

Mesele festive din preajma sarbatorilor sunt destul de frecvente, iar ca indivizi obisnuim sa luam atat locul gazdei cat si pe cel al oaspetelui. Bunele maniere nu trebuie sa lipseasca nici din aceasta conjunctura, prin urmare iata ce le recomandam oaspetilor:

1. Punctualitatea. Nu vrem sa ne lasam asteptati, insa nici nu vrem sa ajungem mult prea devreme si sa deranjam; iata aici utilitatea „sfertului academic”.

christmas-gifts2. Cadouri. Daca familia la care mergeti are mai multi membri si nu va puteti permite achizitionarea de cadouri pentru fiecare recomandam dulciuri pentru cei mici si cateva produse pe care le veti putea consuma la masa, spre exemplu: vin sau trufe de ciocolata. Este recomandat sa va consultati cu gazda cu privire la ce bunatati ati putea aduce la masa festiva: un anumit desert, lichior sau orice altceva credeti ca n-ar avea oricine.

3. Starea de spirit. Poate cei la care sunteti invitati nu sunt tocmai pe placul dumneavoastra, insa este recomandat sa avem o stare de spirit placuta pentru a nu risca sa fiti catalogati gresit de catre ceilalti invitati, fiind inlaturati treptat.

christmas-candies4. Ritualuri si traditii. Ne vom supune tuturor traditiilor si ritualurilor casei, indiferent daca se vor canta diverse cantece sau se vor spune diferite rugaciuni inainte de masa. Daca nu apartinem aceleiasi religii iar toata lumea se ridica in picioare putem lua pozitia de drepti, fara alte gesturi in plus, aratand ca le respectam obiceiurile chiar daca nu fac parte din cultura noastra.

5. Servirea mesei. Asteptam pana in clipa in care gazda va da startul servirii mesei, indiferent de cat am fi de infometati. Asa cum am mentionat anterior exista posibilitatea ca in aceasta familie sa existe diferite obiceiuri inainte de inceperea mesei si sa parem ridicoli.

6. Comunicarea. Vom incerca pe intreg parcursul mesei sa fim volubili si comunicativi. Excluse vor fi convorbirile telefonice interminabile, chiar daca multa lume ne suna pentru a ne felicita. Motivele le aflati aici.

Ana Maria Iancu

(364)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *