Cerere in casatorie

0

Cerere in casatorie. E cineva acasa? ☺

Amuzat, am constatat ca orice as scrie aici lumea intelege ca e vorba de un anunt la matrimoniale. Adica oamenii nu mai au pareri, aceleasi dintotdeauna pentru mine – chiar si cand eram casatorit, decat daca vor sa se insoare sau marite. In functie de sex, desigur. Atunci, mi-a venit ideea sa scriu un anunt la matrimoniale in loc de articolul propriu-zis. N-am facut-o niciodata, asa ca mi-ar fi dificil sa compun unul clasic gen Blonda superba, 90/60/90, ochi albastri, vand tractor. Mai ales ca nu sunt blonda.

will-you-marry-meMi se pare penibil sa dai anunturi la matrimoniale. E ca si cum ai juca la loto. Mai rau chiar cum zicea Bula intr-un banc: la loto poti sa castigi. In casatorie e imposibil. Si nici nu e usor sa desfaci toate biletele sa vezi care e castigator. Mai ales in cazul femeilor. Nu exista relatia perfecta, chiar daca unii se lauda cu asa ceva. Iar a avea impresia ca poti sa-ti gasesti jumatate publicand un anunt matrimonial nu inseamna altceva decat naivitate. Cunosteti voi vreun astfel de caz in care cineva si-a gasit jumatatea? Ca poate ma insel. Asadar cum poate suna un anunt matrimonial care sa nu fie penibil? Ca oferi ce? Ca arati cumva? Ca poti promite luna de pe cer? Ca iti doresti o anume culoare a ochilor si a parului? Pai, va dau eu exemplu: Blonda, ochi albastri, frumoasa, sani mari, inteligenta etc. Si te duci la intalnire. Intri in cafenea si te duci spre masa cu blonda. Ridica privirea spre tine si vezi niste ochi spalaciti, usor injectati, niste falci ce te-ar farama intr-o clipa, o tona de sunci si sase randuri de sani. Pai, ai de ales: fugi, mori sau o sacrifici de Craciun. Asadar nu va luati dupa astfel de elemente de décor. Sa revenim…

Are habar cineva cum poti scrie un anunt la matrimoniale fara sa lesine de ras? Fara sa I se faca rusine cand se priveste in oglinda? Atunci de ce as face eu asta? ☺ Dragostea nu o gasesti asa si nici fericirea. Oricum, niciuna nu dureaza. Sigur, exista si exceptii. In general e vorba de autosugestie. Nu putem fi multumiti niciodata. Intotdeauna ceava se schimba sau nu e cum trebuie. Si atunci vrem mai mult. Si vrem atat de mult pana cand ajungem niste hodorogi carcotasi care uitam sa ne uitam in oglinda. Ca nici noi nu mai suntem blondele care vand tractoare.
Asadar prin textele mele nu dau niciun anunt. Am fost insurat si stiu cum e. Imi place insa sa impartasesc opiniile mele cu voi si sa fiu contrazis. Imi plac dezbaterile. E un joc. Al mintii. Un sah in care toata lumea castiga. Dac vrea sa inteleaga jocul. Si pe viitor sa evite anumite greseli. Clasice, de altfel. Pana la anul, va doresc sarbatori linistite. Singuri sau nu. Chiar nu conteaza. Ceva bun urmeaza sa vi se intample. Trebuie insa sa dati mat atunci cand aveti ocazia. Si veti cuceri regina sau regele. Succes!

PS. Discutand de-a lungul anilor cu mai multe prietene/prieteni, toata lumea mi-a spus ca femeia pe care o caut eu nu exista. Asa ca ar fi ciudat sa dau un anunt la matrimoniale chiar daca as innebuni.
PPS Apropo de tractoare, atunci cand eram mic-mic ma uitam cu drag pe campurile din satul bunicilor mei. Si imi placea sa vad urmele de plug, care crestau pamantul ca pe o paine neagra, apoi, mai tarziu, recolta. Si visam sa fiu tractorist. Sa nu radeti.

Tiberiu Lovin

(1074)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *