Cum slabim rapid si eficient?

0

Ati incercat o serie de diete recomandate de catre alte persoane, insa n-au dat niciun fel de rezultat? Va este teama sa mai incercati si altele ca nu cumva sa aveti parte de un revers al medaliei, ingrasandu-va mai mult ? Atentie : fiecare persoana are un metabolism diferit, care poate fi mai accelerat decat cel normal, sau unul mai lent.

O alta modalitate de a scapa de kilogramele deranjante este cea in care ne implicam si partea psihica. Prin autosugestie si autocontrol putem face minuni cu propriul nostru corp. Multi psihologi considera ca omului ii trebuie circa 21 de zile pentru a transforma o actiune intr-un obicei.
Prin urmare trebuie sa stim cele 3 reguli de aur ale slabitului :
woman-diet1. Nu va faceti din «a manca » un obicei, sau un hobby in timpul liber. Mancati atunci cand va este cu adevarat foame. Pentru a evita astfel de stari, este indicat sa aveti un program fix cu mesele principale ale zilei, dupa o anumita perioada corpul dumneavoastra se va obisnui si nu va mai cere niciun fel de aliment in plus.
2. Trebuie sa faceti pace cu mancarea. Incetati sa va mai abtineti de la ceea ce va place, atata timp cat nu face parte din categoria fast food-ului, sau orice alt tip de mancare nesanatoasa. Organismul dumneavoastra stie ce-i lipseste, de aceea are grija sa ceara, iar dumneavoastra trebuie sa-i oferiti toate aceste alimente, cu moderatie. Dar in niciun caz nu-l privati de mancare, lipsa acesteia poate duce la complicatii mult mai grave.
3. Ganditi-va la ceea ce mancati in timp ce o faceti! Savurati mancarea, transmite-ti creierului dumneavoastra ce actiuni faceti, astfel incat senzatia de saturatie sa fie mai puternica, iar starea de euforie transmisa psihicului sa se faca intr-un timp foarte scurt.
« Oamenii care nu acumuleaza kilograme, nu se gandesc niciodata la mancare, in afara de clipa in care o savureaza, spre deosebire de cei supraponderali care se gandesc permanent la mancare, mai putin in momentul in care o consuma » spune un medic psiholog de origine americana.
Cum spuneam anterior : creierul are puterea de a ne induce orice fel de stare dorim, trebuie doar sa credem cu tarie in capacitatea sa. Inainte de a ne indrepta spre frigider, opriti-va pentru o clipa si ganditi-va la faptul ca deja stiti gustul alimentelor aflate acolo, ca le-ati mai incercat, incercati sa vi-l amintiti si astfel veti putea prelungi momentele in care stati fara a consuma alimente.

La cel mai mic semnal transmis de catre organism in timpul unei mese, cum ca intreaga cantitate de alimente deja consumata este suficienta, dumneavoastra trebuie sa va opriti. Daca insa veti continua, trebuie sa stiti ca senzatiile de disconfort si greata vor predomina, afectandu-va intreg circuitul cotidian.
vegan-dietIata insa cateva secrete care vor veni ca un bonus in lupta fizica si cognitiva cu kilogramele :
1. Urmariti o structura bine definita a planului de alimentatie zilnic si incercati sa-l respectati cu constinciozitate.
2. Aveti grija nu doar la ceea ce mancati ci si la bauturile consumate. Evitati pe cat posibil alcoolul si indepliniti-va sarcina de a consuma 2,5 litri de apa in fiecare zi.
3. Va puteti ajuta corpul prin exercitii fizice, zilnice, realizate chiar in propriul camin.
4. Consumati mancare obisnuita, care sa-i permita organismului o dezvoltare normala, incetand sa-l mai privati de acizi grasi sau proteine.
5. Feriti-va sa mai consumati alimente tarziu in noapte. Metabolismul isi incetineste activitatea o data cu lasarea serii, iar un surplus de alimente nu va face altceva decat sa-i ingreuneze procesul de digestie.
Nu va asteptati ca aceste lucruri sa dispara sau sa apara peste noapte, este necesar ca alaturi de ambitie si determinare sa va inarmati cu multa rabdare in lupta cu kilogramele !

 

Ana Maria Iancu

(191)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *