7 sfaturi pentru a combate răcelile copilului tău în sezonul rece

0

Sfaturile pentru a menține sănătatea copilului tău în sezonul rece sunt foarte valoroase. Gripa, virozele sau bronșitele pot fi bolile cu care cei mici se confruntă în lunile de iarnă, când toate acestea le dau târcoale atât la grădiniță, cât și în locurile de joacă.

Noi iti propunem 7 sfaturi pentru a combate răcelile copilului tău în sezonul rece:

blue-eyes-baby1. Vaccinează-l împotriva gripei
Un sfat important, am putea spune, iar doctorii pediatrii sunt de acord întru totul cu acest sfat! Vaccinul va ține departe virușii, iar noi, ca părinți, trebuie să ținem cont că gripa este o boală care poate da multe complicații. De asemenea, este foarte bine să ne vaccinăm și noi, părinții…

2. Asigură-te că cel mic se odihnește suficient
Mulți oameni subestimează importanța odihnei a unui copil. Este foarte important ca cei mici să aibă un somn liniștit și să doarmă suficient pentru ca sistemul lor imunitar să funcționeze la cote maxime. Copiii preșcolari,dar și copiii care deja merg la școală au nevoie de 10 ore de somn. Este foarte important să se culce înainte de ora 23.00 în fiecare seară.

3. Foarte multă mișcare! Exercițiile fizice îl ajută să scape de răceli și să crească sănătos
Da, copiii au nevoie de exerciții fizice și de cât mai multămișcare în aer liber! Atenție, nu trebuie să fiți foarte stricți sau foarte riguroși. Totul se face cu măsură, important esteca cel mic sa iasă în parc cu bicicleta, sau cu o minge pentru a se bucura de aer curat și pentru a alerga. Este de ajuns o oră, sau cel mult două, pentru activități fiziice în aer liber.

4. Atenție la fast food! Cât mai puțină mâncare procesată!
Cei mai mulți dintre copii iubesc junk food-ul și su tendința să ceară constant acest tip de mâncare, deloc sănătoasă. Știm deja că cei mici au nevoie de vitamine așadar, legumele și fructele sunt impetuos necesare pentru o viață sănătoasă și pentru a combate răcelile pe timp de iarnă. Este nevoie, de asemenea, de un regim alimentar echilibrat pentru a ajuta sistemul imunitar. Gustările cu morcov, măr, portocală, banană, rodie sau avocado sunt binevenite în acest sezon.

baby-eats-honey5. Mâinile trebuie să fie tot timpul spălate!
Spălarea mâinilor este prima linie de apărare împotriva bolii. Săpunul va opri germenii care amenință cu gripa sau răceala, tocmai de aceea este foarte important să le spunem copiilor că trebuie să se spele pe mâini cât mai des.

6. Multivitamine, dar numai în lunile de iarnă
Da, copiii mănâncă selectiv sau mofturos, iar cu aceată problemă se confruntă foarte mulți părinți. Cu toate acestea, deficiența de vitamine nu se poate instala oricum… Iarna, dacă dieta este dezichilibrată și fructele nu sunt atât de multe pe masă, precum vara, e bine să suplimentăm cu vitamine orice mic dejun, sau prânz al unui copil care trebuie să se dezvolte armonios. Atenție! Este foarte important să se facă și o analiză de sânge pentru a fi depistate anemiile, ca apoi medicul pediatru să poată da rețeta cu vitamine potrivită.

7. Să nu interacționeze cu alți copii bolnavi
Evident, nu poți apela la un balon sau la un glob de sticlă… Dar, în cazul în care știi că unul dintre prietenii lui de joacă este bolnav, e mai bine să nu îi lași să se întâlnească foarte curând. Nu trebuie să îl expui cu bună știință pe cel mic în fața germenilor sau a virușilor. Este o măsură care îl va ocroti și îl va ajuta să scape de o gripă, viroză respiratorie, bronșită sau alte coplicații.

(114)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *