Exercitii care topesc rapid grasimile

0

Odata cu apropierea sarbatorilor de iarna am observat o schimbare majora in mentalitatea oamenilor, de la a combate la a preveni. Tot mai multe persoane au ajuns sa constientizeze importanta unei alimentatii echilibrate, chiar si cu ocazia sarbatorilor. Craciunul si Anul Nou nu sunt pretexte sa ne indopam cu alimente hipercalorice, ci mai degraba sa petrecem timpul impreuna cu cei dragi.

In primul rand as vrea sa inlatur ceata ce planeaza asupra unui mit legat de scaderea in greutate si anume ca NU exista exercitii care topesc grasimea. Imi cer scuze daca am fost prea pragmatic dar acesta este adevarul. Nu exista un aparat misterios, aparat pe care doar tu nu il cunosti, nu exista pastile miraculoase, ci doar vointa si multa munca.
Tot secretul sta in mentinerea pulsului la un nivel mediu, constant, pe toata durata antrenamentului. Ma refer aici la scaderea pauzelor intre serii, executarea unui numar crescut de repetari, precum si alegerea unui tempo potrivit cu scopul ales. Ca si regula general valabila, miscarea lenta duce la dezvoltarea masei musculare, cea rapida la cresterea ritmului cardiac.

Sfatul meu ar fi sa alegi 8-10 exercitii menite sa stimuleze grupele musculare principale, cum ar fi: picioarele, spatele si pieptul apoi sa le executi in sistem de circuit luand o pauza doar la finalizarea seriei.

Pentru partea inferioara a corpului avem:

– genuflexiuni cu bratele intinse frontal

– fandari alternative pe loc, executam fandarea in fata alternand piciorul de executie

– podul, stai intins pe spate cu picioarele flexate la un unghi de 90 de grade si incearca sa ridici posteriorul pana cand coapsele vor fi in acelasi plan cu corpul

-genuflexiuni pliometrice, genuflexiuni cu saritura verticala si aterizare pe varfuri.

Pentru partea superioara putem alege intre:

– flotari, cu bratele intinse la nivelul umarului

– flotari pentru triceps, pe marginea patului sau fotoliului, aseaza-te cu posteriorul pe marginea unui suport, palmele langa acesta, apoi flexeaza coatele si coboara corpul. Ridica-te usor intr-o maniera controlata.

– montain climb, in pozitie de flotare, o usoara flexie in zona abdominala, incearca sa aduci  alternativ cate un genunchi la nivelul pieptului

– hiperextensii, intins pe abdomen, ridica concomitent bratele si picioarele intinse in asa fel incat corpul tau sa para o barca.

Acum sa stabilim ordinea si modul de executie.

Pentru a mentine ritmul cardiac la un nivel ridicat si a solicita sistemul respirator va trebui sa alternam exercitiile pentru picioare cu cele ce stimuleza partea superioara a corpului:

  1. Genuflexiuni pliometrice, 5 repetari
  2. Flotari, 10 repetari
  3. Fandari, 20 de repetari
  4. Mountain climb, 10 repetari
  5. Genuflexiuni, 10 repetari
  6. Flotari pentru triceps, 10 repetari
  7. Podul, 20 de repetari, mentine tensiunea musculara asteptand 2 secunde inainte de a cobori
  8. Hiperextensii, 10 repetari

Nu te opri intre exercitii. Este admisa o scurta pauza la finalul celor 8 aparate de lucru, dar nu mai mult de 2 minute.

Iti sugerez sa efectuezi cel putin 3 serii din acest circuit. Pe masura ce rezistenta la efort se va imbunatatii, vei putea incerca sa maresti numarul de repetari sau sa scazi pauzele.

Acest circuit menit sa „topeasca” vazand cu ochii kilogramele in plus te va ajuta sa te mentii intr-o forma fizica excelenta odata cu trecerea sarbatorilor de iarna. Continua sa te antrenezi acasa sau in sala de fitness si in 2013. Nu vei avea nici o scuza, deoarece intreg antrenamentul dureaza cel mult 30 de minute. Restul zilei il vei avea la dispozitie sa-ti etalezi forma fizica de invidiat; admiratia celor din jur va fi cu siguranta un motiv de a continua.

Spor la antrenament!

antrenor Serban Blebea

(1274)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *