Femeile ar trebui sa ridice haltere!

1

Josée Laviguer, profesora de educație fizica si sport, este, alături de nutritionista Isabelle Huot si de cunoscutul formator si ziarist Guy Bourgeois, una dintre autoarele programului de dieta si sport intitulat „Kilo Cardio”, care a cucerit publicul canadian in ultimii 2 ani. Cei trei au reușit sa reuneasca in cele 3 volume retete simple si eficace pentru scăderea in greutate, exercitii simple pentru tonusul muscular si sfaturi săptămânale pentru motivare si începerea unui stil de viața sănătos!

Unul dintre sfaturile ei: Femeile ar trebui sa ridice haltere!

 Lista avantajelor privind sănătatea doamnele care fac in mod regulat un antrenament muscular moderat e lunga. Cu toate acestea, multe dintre femeile care practica un sport sunt speriate de apariția unui volum muscular nu prea elegant, care ar duce, dupa părerea lor, la pierderea feminitatii. Sa fie, oare, așa?

Iată câteva motive care ar trebui sa dea de gândit celor care se feresc sa ridice greutati:

1. Pierderea grăsimii e mai mare decât volumul muscular câștigat. O femeie cu o greutate normala care-si antrenează musculatura de doua sau trei ori pe săptămâna, timp de opt saptamâni, va câștiga 0,8 kg in masa musculara si va pierde 1,5 kg de grăsime. Spre deosebire de bărbați, femeile nu câștiga decât foarte rar in volum muscular si asta pentru simplul motiv ca au între 10 si 30 de ori mai putin testosteron.

2.  Noii muschi va vor ajuta sa combateti obezitatea. Cu cât muschii vostri sunt mai activi, cu atat metabolismul vostru este mai ridicat. Veți arde, astfel, mai multe calorii in timpul zilei.

3.  Oasele se vor întări. Studiile arata ca practicarea exercitiilor cu greutati permite vertebrelor sa-si crească densitatea cu 13% intr-o perioada de șase luni. Ele constituie, așadar, un instrument pretios împotriva osteoporozei.

4.  Riscul de imbolnavire de diabet se reduce. Exercitiile musculare măreasc consumul de glucoza din organism cu 23% in patru luni.

5.  Riscul bolilor cardiace se reduce. Antrenamentul cu greutati va va permite ameliorarea nivelului colesterolului si a tensiunii.

6.  Combateti durerile de spate si artrita. Durerile cauzate de artrita sunt diminuate cu ajutorul greutatilor folosite in timpul exercitiilor, iar articulatiile se intaresc!

7.  Halterele sunt benefice nu numai trupului, dar si sănătății mentale! Un studiu
realizat la Harvard a demonstrat ca 10 saptamâni de exercitii cu greutati au redus simptomele depresiei clinice mai ușor si cu mai mare succes decât terapiile utilizate in mod normal. Femeile care fac astfel de exercitii sunt mai increzatoare si mai sigure de ele.

8.  Nu contează vârsta, o sa functioneze! Este demonstrat, deja, ca-ți poți ameliora forța la orice vârsta!

Nu mai stati pe gânduri! Veți fi in continuare frumoase si delicate, dar cu un tonus muscular demn de invidiat!

Nicoleta Légaré.

(900)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *